Sokak Köpeklerine"Çadırlı"Koruma

Sokak Köpeklerine"Çadırlı"Koruma

Çubuk'ta yaban hayvanları ile sokak köpeklerini soğuktan korumak ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli bölgelere çadırlar kuruldu.

Çubuk Belediyesi tarafından ilk kez başlatılan uygulama ile kış şartları karşısında barınacak yer ile yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlar için ilçenin çeşitli bölgelerindeki ormanlık alanlara çadırlar kuruldu.

Belediye ekipleri tarafından günün belirli saatlerinde kontrol edilen çadırlara çok sayıda hayvanın sığındığı tespit edilirken, hayvanların yiyecek ihtiyacı için de sakatat, ekmek, buğday ve arpa bırakılmaya başlanıldı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Bekir Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır kış şartlarının yaban hayvanları ve sokak köpeklerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Belediye olarak kent merkezindeki başı boş sokak hayvanlarını topladıklarını ve gerekli kontrollerin ardından aşılarını yaptırdıklarını belirten Kılınç, daha sonra bu hayvanların kent dışında kurdukları çadırlara bıraktıklarını bildirdi.

Çadırların hayvanları soğuktan koruduğunu ifade eden Kılıç, gün içinde de görevliler tarafından hayvanların yiyecek ve suyla beslendiğini kaydetti. Bu uygulamadan sadece sahipsiz sokak hayvanlarının değil, doğadaki tüm yaban hayvanlarının da faydalandığını anlatan Sağlık İşleri Müdürü Kılınç, şöyle konuştu:

"Bu sayede hem insani bir görev olarak hayvanları koruma altına alıyor, hem de hayvanların aç kalıp yerleşim bölgelerine yaklaşmasının önüne geçiyoruz. Bölgemizde çeşitli kuşların yanı sıra tilki, kurt gibi yırtıcı hayvanlar da yaşıyor. Bu canlıların doğal ortamda yaşamlarını devam ettirmesini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.