Sokak hayvanlarını elleriyle besliyor

Sokak hayvanlarını elleriyle besliyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan Özdemir, 7 yıldır her hafta geldiği Çubuk ilçesindeki sokak hayvanlarını besleyerek bakımlarını yapıyor

Yenimahalle ilçesinde yaşayan ev hanımı Güler Özdemir (50), her hafta 100 kilometre yol katederek gittiği barınaktaki hayvanlarını besleyerek bakımlarını yapıyor.

Çubuk Belediyesince oluşturulan doğal barınağa 7 yıldır her hafta düzenli olarak giden 50 yaşındaki Özdemir, yavru, gebe, yaralı veya terk edilmiş köpek ve kedilerin bakımını yapıp elleriyle besliyor.

Çubuk ilçesindeki barınağa ilk olarak 7 yıl önce arkadaşı vasıtasıyla geldiğini belirten Özdemir, o günden itibaren haftada en az bir gün ilçeye gelerek hayvanları beslediğini anlattı.

Hayvanların bakımı, iyileştirilmesi ve aşısının yapılması gibi konularda Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile birlikte çaba gösterdiğini dile getiren Özdemir, "Çöp bölgesi olduğundan dolayı insanlar buraya gelmek istemiyor. Bu yüzden ben tek başıma mücadele ediyorum. Arada gelen arkadaşlarım oluyor. Onlar da elinden geldiğince yardımcı oluyor" dedi.

Özdemir, bölgede çok sayıda sokak hayvanı bulunduğunu ifade ederek, "Bunlara yiyecek yetiştirme konusunda çok sıkıntılıyız. Yavrular çok, bunlara yemek yetiştiremiyorum. Burada bulunan yavrulara evimde yemek hazırlıyorum. İnsanlar, sosyal sorumluluk olarak görüp besleme konusunda yardımcı olabilir, bana eşlik edebilir" diye konuştu.

Diğer ilçelerden çok sayıda sokak hayvanının bölgeye getirilerek salındığını kaydeden Özdemir, "Buradaki hayvan sayısını artık biliyorum. Çubuk Belediyesi bu konuda çok hassas, kısırlaştırmayı yapıyor fakat diğer yerlerden getirilen hayvanlar burada çiftleşip çoğalıyor" ifadesini kullandı.

Boş zamanlarında Güler Özdemir'e yardımcı olduğunu söyleyen Fatih Çoruk, "Tır şoförüyüm, boş zamanlarımda ben de buraya gelerek yemlemeçalışmasına katılıyorum. Bu faaliyete katılmak bana huzur veriyor. İnsanlar, bir hevesle hayvan alıyorlar, ondan sonra buraya bırakıp gidiyorlar. Çubuk Belediyesi bakmaya çalışıyor ama yeterli olmuyor" dedi.

Kaynak:http://www.haber7.com/ankara/1695277-sokak-hayvanlarini-elleriyle-besliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum