Siyanürle Tilki Avına 3 Gözaltı

Siyanürle Tilki Avına 3 Gözaltı

Doğal dengenin vazgeçilmez hayvanları olarak nitelendirilen tilkilerden 8'i zehirlenerek öldürüldü.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çubuk ilçesinde kaçak avcılık yapıldığı ihbarını alan Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, Karagöl civarında operasyon başlattı.

Kaçak avcılara karşı gecenin ilerleyen saatlerinde, belirtilen bölgedeki iki ayrı noktada pusu kuran ekipler, durdurdukları bir araçta yaptıkları aramada, 5 ölü tilki ele geçirdiler.

Tilkilerin vücutlarında herhangi bir yara olmadığı için zehirlendiklerinden şüphelenen ekipler, bölgede yaptıkları arazi taramasında 3 ölü tilki daha buldular.

Olayın, Kışlacık Jandarma Karakoluna bildirilmesi üzerine, araçta bulunan Abdurrahman Y, Ferdi O. ve Mahmut G. gözaltına alındı.

Tilkilerin bulunduğu araca el konulurken, yakalanan 3 kişi, "zehirleme yoluyla kaçak avcılık yaptıkları" iddiasıyla mahkemeye sevk edildiler.

Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkilileri, tilkilerin siyanürle zehirlendiğini tahmin ettiklerini belirterek, kesin sonuçlar için numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini söylediler.

Tilkileri kürkleri için öldürdükleri iddia edilen 3 kişi hakkında, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacağını ifade eden yetkililer, ayrıca tilkilerin siyanürle öldürüldüklerinin belirlenmesi halinde her tilki için bin 300 YTL para cezası uygulanacağını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum