Şehit Bayraklarını Çaldılar

Şehit Bayraklarını Çaldılar

Paşa Mezarlığı'nda bulunan 3 şehit mezarındaki Türk bayrakları çalındı.

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Paşa Mezarlığı'nda 8 şehit mezarı bulunduğunu söyledi.

Şehit mezarlarından 3'ünün başında bulunan direklerde asılı Türk bayraklarının çalındığını belirten Avan, şöyle konuştu: ''Bu üzüntü verici olay şehit yakınlarımızın mezarlık ziyareti sırasında ortaya çıktı. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Şehit babası Ramazan Gergin ve annesi Satı Gergin'in şehit oğulları Ali Gergin'in mezarını ziyarete gittiklerinde, kendi oğulları ile birlikte diğer 2 şehit mezarlarındaki Türk bayraklarının çalındığını görünce şok olmuşlar, hemen beni aradılar. Durumu gözyaşları içinde anlattılar. Hemen şehitliğe giderek yeni Türk bayraklarını yerlerine astım. Yeniden şehitlerimizin gururu olan Türk bayrakları mezarları başında dalgalanıyor.''

Avan, şehit mezarlarının başında bulunan Türk bayraklarının art niyetli kişi veya kişilerce çalınmış olabileceğini belirterek, olayı şiddet ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Şehit annesi Satı Gergin de oğullarının mezarına dua okumak için geldiklerinde bayrağın olmadığını fark ettiklerini belirterek gözyaşı döktü. Gergin, ''3 evladım var, onları da bu vatan için şehit vermeye hazırım, kendim de bu vatan için şehit olmaya hazırım. Ancak evlatlarımın başında bulunan bayrağımızı bize çok görmeyin. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bunları yapanlar bu vatanın evladı olamaz'' dedi.

Şehidin babası Ramazan Gergin de ''Şehitlerimize vefa borcumuz olduğu halde, onlara sahip çıkılacağı yerde yapılan bu olay bizleri çok üzmüştür. Duyarlı vatandaşlarımızdan şehit mezarlarına sahip çıkmalarını istiyorum'' diye konuştu.

Polis, bayrakları çalan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.