SABAH NAMAZINDAN SONRA ÇAY VE SİMİT

SABAH NAMAZINDAN SONRA ÇAY VE SİMİT

Çubuk'ta İlçe Müftülüğü tarafından Sabah namazı sonrası vatandaşlara çay ve simit ikram ediliyor.

Çubuk İlçe Müftülüğü, Çubuk Belediyesi’nin de katkıları ile cami cemaatini artırmak için güzel bir uygulama başlattı. Çubuk Merkez Camii’nde sabah namazını kılmak için camiyi dolduran vatandaşlara çıkışta caminin karşında bulunan Çubuk Belediyesi’ne ait Kültür Evi’nde çay ve simit ikram ediliyor. Her hafta Cuma ve Pazar günleri yapılan uygulamayla daha çok vatandaşın camiye gelmesinin sağlanması amaçlanıyor. Program dahilinde sabah erkenden gelen vatandaşlara camide ilçe müftüsü tarafından vaaz verilirken, cami imamları tarafından Kur’an-ı Kerim okunuyor. Sabah namazının kılınmasının ardından birlikte dualar edilerek, hep birlikte Kültür Evi’ne gidiliyor. Sabah namazında yapılan programa yoğun olarak bayanlar ve çocuklar da katılıyor.
Sabah namazlarında buluşmak, cemaatle bir ve beraber olmak üzere bu programı başlattıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Bilal Kara, haftanın her Cuma ve Pazar günleri sabah namazında cemaatle beraber olmak ve onlara dini konularda gereken şekilde bilgi vermek ve bilgi aktarmak, aynı zamanda da cemaatte bir farkındalık oluşturmak gayesi içerisinde yollarına devam ettiklerini belirtti. Tüm ilçe halkını sabah namazı camiye davet eden Kara, şunları söyledi:
“Tabi ki böyle mübarek günlerde sabah namazlarında cemaatimizle beraber olmak, bir olmak hem birlikteliğin sağlanmış olması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, güçlenmesi, ileriye dönük olarak da mana dünyamızda, gönül okulumuzda yeni pencerelerin açılmasına ulaşabilmek için programımızı böylece devamlı olarak haftanın Cuma günlerinde sürdürmeye devam etmekteyiz. Bu programı yapmak, devam ettirmekte kendi açımdan olarak bana güzellikler getirmekte, haz vermekte ve öyle tahmin ediyorum ki bu programlar cemaatimiz açısından da beğeni kazanmaktadır. Biz beğeni kazandığını şuradan görebiliyoruz ki, cemaatimiz ezan okunduktan sonra erkenden camiye gelerek yerlerini almakta. Anlatılanları canı gönülden güzel bir şekilde dinlemeye devam etmekteler. Burada cemaatimizle sadece cami içerisinde değil, camide ibadetimizi yaptıktan sonra da camimize yakın olan bir mekanda simit ve çay ikramında bulunmak üzere yine aynı şekilde beraber oluyoruz ve bu da cemaatimize bir ayrıcalık, bir güzellik getiriyor. Belediye de bize bu mekanı tensil etti. Burada çalışan arkadaşlarımı bu konuda yardımcı olmak üzere görevlendirdiler. Bu konuda da tabi belediyemize başta Sayın Başkanımıza ve diğer yetkililerine de teşekkür ediyoruz.”
Çubuk Belediyesi Kültür Evi Sorumlusu Ali Oğuz ise, “bugün burada sabahları dörtte gelerek çay ikramı, simit ve poğaça ikramları yapmaktayız. Müftülükle beraber yaptığımız için onlara da müteşekkirim. Çubuk Belediye Başkanımız Tuncay Acehan’a ve Çubuk Müftüsü’ne, buradaki halkımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bir taraftan sohbetler edilip anılar paylaşılırken, bir taraftan da çaylar içilip, fırından yeni çıkan sıcak simitler yeniliyor. Geçmişin yad edildiği, ilçeye ve ülkeye hizmet eden insanlara dualar edildiği program havanın aydınlanmasıyla biterken, cami cemaati gönül rahatlığıyla evlerine gidiyor.

2img_3664-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.