Oto hırsızlarına Turkcell darbesi

Oto hırsızlarına Turkcell darbesi

Aracı çalınan şahıs, cep telefonunu tuşlayarak motoru durdurabilecek. Bunun için Turkcell'li olmak yeterli.

Turkcell'lilere özel "Otomubul" ile oto hırsızlığı tarih oluyor. Çalınan aracın sahibi, isterse cep telefonunu tuşlayarak motoru durdurabilecek, kornaya çalabilecek, flaşörlerini çalıştırabilecek

Mobiarts tarafından üretilen ve Sentim Telekom bayileri tarafından satışa sunulan, Turkcell'lilere özel "Otomubul" ile oto hırsızlığı tarihe karışacak. Özellikle büyük şehirlerde her gün yüzlerce oto hırsızlığı yaşanıyor. Baston kilit, alarm, gizli kontak, motor kilidi gibi birçok güvenlik önlemini kolaylıkla devre dışı bırakan oto hırsızlarını artık Turkcell yakalayacak. Hatta araç çalındığı andan itibaren adım adım nereye gittiği hakkında sahibine anında bilgiler gelecek.

Cep telefonuyla uzaktan kumanda
Otomubul, aracınıza yerleştireceğiniz küçük bir cihazdır. Bu cihaz baz istasyonlarından gelen sokak ve semt bilgilerini Turkcell şebekesi üzerinden kısa mesaj olarak cep telefonunuza gönderir. Siz her şeyden bihaber yatağınızda uyurken aracınız kapının önünden çalındı. Otomubul'unuz varsa paniğe gerek yok... Çok kısa bir süre içinde cep telefonunuza gelen mesaj ile aracınızın çalındığı haberini alır ve Otomubul sayesinde aracınızın nereye gittiğini adım adım izleyebilirsiniz. Otomubul ile cep telefonunuzu uzaktan kumanda aleti gibi kullanmanız mümkün. SMS aracılığıyla verdiğiniz komutlar sayesinde aracınızın motorunu durdurabilir, kornasını çalabilir, flaşörlerini çalıştırabilirsiniz.

15 dakikada montaj
Otomubul'un kurulumu on beş dakikayı geçmez. Hattı açık bir Turkcell şebekesi SIM kartının cihaza takılması, cihazın araçta gizli bir yere yerleştirilmesi ve gerekli bağlantıların yapılması yeterli. Bu işlemi herhangi bir servise kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Daha sonra cihaza kısa mesaj ile komut gönderecek cep telefonunun numarasını tanıtarak Otomubul'u hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha geniş bilgi için Turkcell Kurumsal Hizmetler aranabilir.

Otomubul nasıl çalışıyor

"Takıp" komutu verdiğinizde, hareket halindeki araçta bulunan Otomubul her baz istasyonu değişiminde cep telefonunuza kısa mesaj yollar.

"Tek" Komutu verdiğinizde, Otomubul cep telefonunuza kısa mesaj göndererek aracınızın o anda hangi bölgede olduğunu bildirir.

"Uyarı" komutu verdiğiniz de otomubul aracın bulunduğu yerden hareket ettirilmesi durumunda cep telonunuza mesaj gönderir.

"Motoru durdur" komutu motoru stop ettirir.

"Flaşör aç" komutu flaşörleri açar.




"Kora çal" komutu kornaları çalmaya başlatır.

Levent Çezik / Tercüman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.