OSB Yılan Hikayesine döndü

OSB Yılan Hikayesine döndü

Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan alan'da yapılan kamulaştırmaya son verildi.

Türkiye'de pilot bölge olarak seçilen Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesin'de bir türlü somut adım atılamadı.

Kamulaştırma maliyetlerinin yüksek çıkması ve arazi sahiplerinin değerlerinden çok fazla ücret talep etmeleri üzerine kamulaştırma çalışmalarına son verildiği öğrenildi.Halihazır'da hazineye ait 1150 dönüm arazi varken bugüne kadar neden 213 dönümlük arazi'nin kamulaştırılmaya çalışıldığı anlaşılamadı.Birde bölgede arazisi bulunan vatandaşlar devletin sırtından zengin olmakla itham edildi.Konu ile ilgili açıklamayı yorumunuza sunuyoruz.


Ankara Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Çetin Ankara İli Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin toplantısında yaptığı konuşmada" Organize hayvancılık sanayi bölgesi ile ilgili tek sorun kamulaştırma olmuştur. Arazi değer tespitinde koşullardan daha fazla değer tespiti yaptık. Sadece uzlaşma için.3. sınıf tarım arazisi tespit edilen arazisinin değeri 10-15 katına çıktı. Biz kamulaştırma için 5 trilyon ayırmıştık. Şimdi 10-15 trilyon yetmiyor. Arazi sahipleri mahkemelere müracaat ediyorlar. 1458 dönüm araziyi biz hazineden 7.500 YTL'ye aldık. Kamulaştırma işlemleri devam eden 213 dönüm araziye 3 trilyon ödenecek. Kimsenin devletin sırtından zengin olmaya hakkı yok. Kamulaştırma işlemleri durduruluyor. Kimsenin malını almıyoruz. Kamulaştırmayı durdurduk. Bu bölgeye yakın hali hazırda 1150 dönüm hazine arazisi var.Bu araziyi çok uygun fiyatla hazineden alacağız. Hiç endişe etmeyiniz, bu işi sonuçlandıracağız. Birilerini zengin etmeye niyetimiz yok. Kamulaştırma durduruldu. Kamulaştırma ile zaman kaybettiğimize üzülüyorum."dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum