Öğrencilerden şehit annesine ziyaret

Öğrencilerden şehit annesine ziyaret

- Çubuk ilçesinde öğretmen ve öğrenciler, ilkokulu okullarında okuyan ve Van'ın Muradiye ilçesinde 7 yıl önce şehit olan jandarma er Fatih Asrak'ın annesi Hatice Asrak'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde öğretmen ve öğrenciler, ilkokulu okullarında okuyan şehidin ailesini ziyaret etti.

Van'ın Muradiye ilçesinde 7 yıl önce şehit olan jandarma er Fatih Asrak'ın ilkokul öğretmeni Reşat Bayburs, ailesi ve öğrencileriyle şehidin annesi Hatice Asrak'ı ziyaret ederken, elini öptü ve Asrak'a çiçek verdiler. Ziyarete 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü dolayısıyla İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki de katıldı.

Ziyaret nedeniyle duygulanan Hatice Asrak, elini öpen öğrencilerle tek tek ilgilendi ve onlara ikramlarda bulundu. Öğrencilere şehit Fatih Asrak'ın eşyalarının bulunduğu odayı gezdiren Asrak, öğrencilik yıllarında çektirdiği fotoğraflarını gösterdi. Şehidin öğretmeninin anılarını anlatması ve anne Asrak'ın fotoğrafları öpmesi, eliyle okşaması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Öğretmen ve öğrencilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki ise şehit yakınlarının unutulmadıklarını, her zaman yanlarında olduklarını göstermek amacıyla okul yetkilileri ile gerçekleştirdikleri bu ve buna benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.      

Çok heyecanlı olduğunu ve ne söyleyeceğini bilmediğini dile getiren Hatice Asrak, şehit annesi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Asrak, ''Hem üzgünüm hem mutluyum. Şehitlik mertebesi çok önemli bir mertebedir. Kendisi söylerdi zaten, şehit olmayı çok istedi. Ben de ona kızardım öyle konuşmasın diye. O da bana, 'şehit annesi oluyorsun da daha ne istiyorsun' derdi. Askere isteyerek, severek gitti vatan için. Öğrencilerimize de Allah hayırlı uzun ömürler versin, vatanına milletini hayırlı evlatlar olarak yetişsinler. Allah razı olsun vatanımızdan, milletimizden, askerimizden, bizimle çok güzel ilgileniyorlar'' diye konuştu.

Şehit Fatih Asrak'ı ilkokul 4 ve 5'inci sınıfta öğretmenliğini yapan Reşat Bayburs ise Çanakkale Şehitlerini anma münasebetiyle öğrencilerle daha önce okuttuğum öğrencilerimden olan Şehit Fatih Asrak'ın annesi Hatice annemizi yine öğrencilerimden bir grubu alarak ziyaret edelim istedik. Allah gani gani rahmet etsin, bütün öğrencilerimi çok seviyorum. Annemize sabırlar diliyorum. Üzülmemek elde değil, etkilenmemek de elde değil'' dedi.

Odaya girdiğinde şehidin öğrencilik yıllarının gözünün önüne geldiğini aktaran öğretmenlerden Arzu Bayburs ise ''Gerçekten çok zor bir an, odaya girdiğim an onun 4'üncü sınıftaki güleç yüzünü, gülümseyen gözlerindeki ışığı gözümün önüne getirdim. Aynı fotoğraftaki gibi çok güleç yüzü vardı'' diye konuştu.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/ogrencilerden_sehit_annesine_ziyaret-1317463

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.