Öğrencilerden Başkana Teşekkür Ziyareti

Öğrencilerden Başkana Teşekkür Ziyareti

Çubuk ile Slovakya’nın Sabinov şehri arasında yapılan Kardeş Şehir anlaşması çerçevesinde her iki şehirden karşılıklı öğrenciler gönderildi. Sabinov dan gelen öğrenciler ilçede önceden belirlenen ailelerde bir hafta konaklayarak Türk örf ve adetlerini

Çubuktan Slovakya ya giden öğrenci grubu, Sabinov da gönüllü ailelere yerleştirilerek Slovakya nın kültürü hakkında bilgi sahibi oldular. Sabinovlu ailelerin yanında kendi evlerinde kalıyormuşçasına rahat ettirilen öğrenciler kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan gayet memnun olduklarını belirttiler. Öğrencilerden Elif Bıkmazer “teyzemin evinde kalıyorum zannettim kendimi” diye memnuniyetini ifade etti.

Kardeş Şehir Sabinov"a giden Y. Selim İlköğretim öğrencileri grubu Müdürleri Müslüm Demir ile birlikte Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca yı ziyaret ederek teşekkür ettiler. Ellerinde bir demet çiçekle gelen öğrenciler, “bizi bu yaşta yurtdışına göndermekle bizim gönlümüzde çiçekler açtırdınız “ diyerek şunları söylediler. Sevgimizi vererek topladığımız çiçeklerin en güzeli sizlere hediye olsun” dediler. Küçük yaşta yurtdışına çıkarak bir ülkeyi görmelerini hayal ettiklerini ve bu hayallerini gerçekleşmesini sağlayan Başkan Tuğluca"ya teşekkür ettiler.



Kardeş Şehir Sabinov"a giden Y. Selim İlköğretim öğrencileri Elif Bıkmazer, Fatih Bayraktar, Özgür Balcı, Burak Yılmaz, Orhan Aslan, Yunus Emre Varol, Mine Bal, Ayşenur Köse, Elif Gamze Özer, Sıla Uçar ve Merve Kaya Okul Müdürü Müslüm Demir Gittikleri kardeş şehir Sabinov"da çok sıcak karşılandıklarını belirterek önümüzdeki yıllarda diğer okullardan öğrencilerin de gitmesinin kardeş şehir arasındaki bağları daha da kuvvetleştireceğini söylediler. Kardeş şehir Sabinov da tam bir misafirperverlik örneği gördüklerini dile getirdiler.



Belediye Başkanı Adem Tuğluca öğrencilere bu ilgilerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi;” Kardeş şehir Sabinov lu konuklarımızı daha önce biz burada misafir ettik. En güzel Türk misafirperverliğini göstermek için elimizden geleni yaptık. Bize ve size de gittiğimiz de Sabinov"da en güzel misafirperverliği gösterdiler.

Siz öğrencilerimizde bizim kültürümüzü orada tanıtmak için elinizden geleni yaptınız. Sizlere de bu görevinizde Başarlı olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.