Nükleer Santral Kanunu bayramdan sonraya kaldı

Nükleer Santral Kanunu bayramdan sonraya kaldı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Komisyonu, “Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesine İlişkin Kanun”u görüştü. Kanunun tümü üzerinde görüşmelerini tamamlayan komisyon, maddelerini görüşmeyi bayram sonrasına bıraktı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy başkanlığında toplanan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu, geçtiğimiz dönem kabul edilen ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere iade edilen, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun’u ele aldı.

Toplantıya başkanlık eden Soner Aksoy, kanunun sadece Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen maddelerinin görüşüleceğini söyledi. Aksoy, komisyonun yeni üyesi bazı milletvekilleri, bilgi sahibi olunması için tüm maddelerinin görüşülmesini talep etti. Yapılan oylamada, kanunun tüm maddelerinin tek tek ele alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerjinin, Türkiye'nin vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu belirterek ''Nükleer enerji, tercihten çok mecburiyet.'' dedi. Güler, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu, nükleer enerji konusunda da güçlü olması gerektiğini kaydetti.

Ekleyen: Ali ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.