Müslümanların uyarılması lazımdır

Müslümanların uyarılması lazımdır

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, bugün yayınlanan köşe yazısında bir öneride bulundu.

İşte Eygi'nin bugünkü yazısı:

 

''Müslümanların Uyarılması Lazımdır

 

Herif Müslüman geçiniyor ama dini imanı para. Üstelik de haram para... Soruyorum, böyle Müslüman olur mu?

 

Adam derviş geçiniyor ama günde birkaç saat gıybet yapıyor. Gıybet ne demek? Ölü kardeşinin etini yemek kadar büyük ve iğrenç bir günah.

 

Adam İslâmcı geçiniyor. Herkese örnek olmak onun temel vazifesi. O ise bir sürü yamukluk sergiliyor. İslâm ile yamukluk bir arada olabilir mi?

 

Kadıncağız sözde tesettürlü. Takmış takıştırmış, sürmüş sürüştürmüş ortalıkta dolaşıyor. Saçlarını deve hörgücü gibi topuz yapmış, üzerine altın sarısı parlak mı parlak bir örtü takmış. (Sahih hadîste, Peygamberimiz "Saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar Cennet"in kokusunu alamayacaklar" buyuruyor.) Açık kadınlardan daha fazla dikkat çekiyor. Böyle tesettürlü İslâm hanımı olur mu?

 

Şuna bakınız: Dindar, sofu geçiniyor. Gırtlağına kadar faize, ribaya, haram işlere batmış. Bu ne biçim sofudur, dindardır. Evlere şenlik!..

 

Muvahhid (tevhid ehli) geçinen şuna bakınız: “Teslis de haktır, Teslis ehli de kurtulacak ve Cennet"e girecektir” diyor. Bu ne biçim muvahhiddir?

 

Şu namuslu geçinen hayduta bakınız: “Bozuk düzenlerde, İslâm"a ve Şeriat"a aykırı bozuklukları yapmak caizdir” diyor. Elinde Şeytan"dan alınma kapı kadar fetva ve ruhsat da var. Muhammedü"l-Emîn sallallahu aleyhi ve sellemin dininde böyle şey olur mu?

 

Şeyh geçiniyor, namaz kılmıyor.

 

Sâlih geçiniyor, yapmadığı fitne ve fesat yok.

 

Biraz kitap okumuş, kendini müctehid sanan şu zata bakınız.

 

Örnekleri çoğaltmıyorum. Bu kadarı fikir vermeye yeter. Bu gidişin sonu ne olacaktır?

 

Gerçekten bir kısım Müslümanlar çok başı boş kaldılar.

 

Müslümanları çekip çevirecek, uyaracak yeterli sayıda ulemâ yok. İslâm"a, Şeriata, Fıkha, Sünnete, ahlâka aykırı bir yığın yazı yayınlanıyor, iş yapılıyor ve bunlara gereken tepki gösterilmiyor.

 

Yüz kadar gerçek icazetli din âlimi, gerçek müftü, gerçek fakih, gerçek şeyh, gerçek mürşid bir araya gelseler; Müslümanlara hitaben bir bildiri metni hazırlasalar ve bu metin en az 10 büyük gazetede tam sayfa olarak yayınlansa, ayrıca birkaç milyon tirajlı bir broşür haline getirilip halka dağıtılsa... İyi olmaz mı? Böyle bir hizmet, böyle bir uyarı niçin yapılmıyor? Müslümanlara niçin öğüt verilmiyor?

 

Bu gidişin sonu ne olacak?''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum