MÜNEVVER OSMANKAYA ORTAOKULU’NDAN; TEORİDEN UYGULAMAYA TÜBİTAK – 4006 BİLİM FUARI

MÜNEVVER OSMANKAYA ORTAOKULU’NDAN; TEORİDEN UYGULAMAYA TÜBİTAK – 4006 BİLİM FUARI

İlçemiz Yenice Mahallesi’nde eğitim veren Münevver Osmankaya Ortaokulu’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin, velilerin ve misafirlerin katılımı ile gerçekleşti.

      Şuayip YAMAN

Sergiye; Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ile birlikte ilçede faaliyet gösteren okulların idareci ve öğretmenleri de katıldı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Fuarı, her yıl anlaşma yapılan okullarda düzenlenmektedir. Bu kapsamda okullarda öğrenciler, öğretmenler rehberliğinde projeler hazırlayıp sunmaktadır.

TÜBİTAK- 4006 Bilim Fuarları ile: 

• Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, 
• Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, 
• Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, 
• Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, 
• Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, 
• Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, 
• Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, 
• Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Münevver Osmankaya Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı’nda;

 Fen ve Teknoloji (11 adet),

Teknoloji ve Tasarım (11),

Matematik (10 adet),

Türkçe (3 adet)  ve Sosyal Bilgiler (3 adet) derslerinden olmak üzere toplamda 38 proje sergilendi.

Okul Müdürü Şükrü Çakır yaptığı açıklamada; “Bu sene fuar kapsamında hazırlanan projeler öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz tarafından büyük bir özveri ile hazırlandı.

Yapılan projelerin kalıcı olmasına, fuar sonrasında da hayat bulmasına özen gösterdik. Hazırlanan materyallerin uzun vadeli, öğrencilerin yaşam alanları içerisinde sürekli kullanabileceği projeler olarak tasarlandı.

Okul içerisinde kurulan seralar, milli manevi değerlerimizi sürekli zinde tutabilecek maket çalışmaları, zor olarak düşünülen matematik dersi için oluşturulan matematik sınıfı içerisinde matematiksel soyut kavramların somutlaştırılması, matematiğin yaşam içerisindeki yerinin sınıfların içerisinde uygulanması fen bilgisi dersindeki kazanımların uygulamalı deneyleri gibi çalışmalar gerçekleştirilmiştir. 

Üretilen projeler okulumuzda hali hazırda uygulanmaya devam etmekte, gerçekleştirdiğimiz projeler süreklilik arz etmektedir. Sergide öğrencilerimizin heyecanı, gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. Yaptıkları çalışmaları sunmaktan, bir şeyler üretmekten duydukları haz gözlerinden okunuyordu.

Önümüzdeki yıllarda da bu tür faaliyetlerin okulumuz bünyesinde devam etmesi hedeflenmektedir. Fuarda yardımlarını esirgemeyen velilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

           

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.