Microsoft a Şok Eden Baskın!

Microsoft a Şok Eden Baskın!

Microsoft'un başı tekelcilik iddiaları sebebiyle bir kez daha derde girdi. Macaristan yetkili makamları Microsoft'un ülkedeki merkezine şok bir baskın düzenledi.

Macar makamları Microsoft'un ülkedeki merkezine şok bir baskın düzenledi. Pazardaki gücünü, bilgisayar satıcıları üzerinde sadece Microsoft Office sistemleri satmaları konusunda baskı kurmak yönünde kötüye kullandığı ileri sürülen Microsoft beklemediği bir müdahale ile karşılaştı. Microsoft'un maksatlı ve sistemli bir biçimde rakip firmaların aleyhine dağıtımcılar üzerinde baskı oluşturduğunu ileri süren Macar yetkilileri konu ile ilgili daha fazla açıklama yapmadı. Microsoft kanadından da herhangi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan Google ile daha iyi rekabet edebilmek adına online reklam alanında yatırımlar yapmaya devam eden Microsoft reklam alım satımları yapan AdECN şirketini satın aldı. Satın almanın finansal yönü ile ilgili herhangi bir açıklama gelmezken Microsoft'un reklam verenlere ve hedef kitleye daha etkili biçimde ulaşmak için çalışmaya devam edeceği açıklandı.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer ise şirketin yıllık mali analistler toplantısında yaptığı açıklamada önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinin sonunda Windows işletim sistemi kurulu bilgisayarların sayısının 1 milyarı aşmasını beklediklerini belirtti. Vista satışlarından da söz eden Ballmer şimdiye kadar 60 milyon Vista satıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.