Mescidi Aksa Camii Hizmete Girdi

Mescidi Aksa Camii Hizmete Girdi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Sünlü Bulvarı (Değirmen arkası) Desten Sokak’ta yapımına üç sene önce başlanan ve isminin açıklanmasını istemeyen hayır sever bir bayan tarafından tek başına yaptırılan, Mescid-i Aksa Caminin açılışı 14.09.2007 Cuma günü



Caminin açılışı öncesinde; Çubuk’taki Şehitlerimiz ile Yurdumuzun her tarafından bu güne vatanımız için canlarını feda eden aziz Şehit ve vefat eden Gaziler'in ruhu  için Kuranı Kerim ve mevlidi şerif okutuldu.

Açılışa Çubuk Belediye Başkanı Âdem TUĞLUCA, İlçe Müftüsü Ali CANBOLAT, Sirkeli Belediye Başkanı Mehmet YURTSEVEN, Esenboğa Belediye Başkanı Mehmet KUZAL, Belediye Meclis Üyeleri, Dernek Başkanları, Muhtarlar, Şehit Aileleri, davetli misafirler ve kalabalık cemaat katıldı.

 


Belediye Başkanı Âdem TUĞLUCA yapmış olduğu konuşmada; Belediye olarak yapılan hayırlı işlerde imkânımız gücünde yardımcı olmaya devam edeceklerini belirti.

İlçe Müftüsü Ali CANBOLAT yapmış olduğu konuşmada; Bu tür eserler vatandaşlarımızın el birliğiyle yapılmıştır. Bu tür hayır müesseselerine yapılan yardımlar sadaka-ı cariyedir. Yani buradan faydalanıldıkça o kimse sevap alır. Bir kişi ALLAH yapandan yaptırandan razı olsun derse bize yeter dedi.
Ayrıca Caminin arsa konusunda yardımcı olan, Belediye başkanı, meclis üyelerine, ismini açıklamayan hayırsever bayana, dernek yönetimine ve mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki AVAN’da yapmış olduğu konuşmada; Bir Mahalle Muhtarı olarak mahalleme böyle eserin yapılması bizleri sevindirmiştir. Yapanlardan, emeği geçenlerden ALLAH razı olsun.
Şehit aileleri ve Gazileri olarak böyle anlamlı bir günde; 19 Eylül Gaziler günü ve haftası nedeniyle, Camii yönetimin açılışta, Şehit ve Gazilerimizin Kuranı Kerim ve Mevlit okutmaları bizleri duygulandırmıştır.

Şehit Aileleri tarafından, yeni açılışı yapılan Mescid-i Aksa Camii İmamı Mikail ARSLAN’a Türk Bayrağı ve Kuranı Kerim hediye ettiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum