Mahallede Baz İstasyonu Gerginliği

Mahallede Baz İstasyonu Gerginliği

Günlük hayatımızın bir parçası olan teknoloji aynı zamanda tüm olumsuzluklarını da yansıtmaya devam ediyor. Modern zamanların en büyük handikaplarından biri olan bir ikilem yaşıyoruz. Teknoloji mi? Sağlık mı?


Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. İlçemizin her yanı cep telefonları için kurulan baz istasyonlarıyla donatılıyor. Ve eski zamanların da adeti olduğu gibi bu baz istasyonları “zayıf” olarak görülen mahalleler ve insanlar arasına kuruluyor. Bir çok konuda hizmetin ulaşmadığı veya en son gittiği Atatürk mahallesi’ne (kurbantepe) ikinci bir baz istasyonu kuruluyor. Bundan önceki belediye başkanı tarafından Turkcell’e halkın sağlığı karşılığında kiralanan belediyeye ait yerin yanına şahsa ait bir arsaya bu sefer Vodofone ait bir baz istasyonu kuruluyor.

Mahalle halkının haklı itirazı polis marifetiyle bastırılıyor. İlgililerin verdiği cevap çok ilginç: Şirket parayı basmış yer kiralamış, yapacak bir şey yok!

Biz de soruyoruz:
Halkın sağlığı neden bu kadar ucuza gider?
Neden yasal bir düzenleme yapılmaz baz istasyonları konusunda?
O bölgede yaşayan vatandaşların şehrin elitlerinden olmaması kurban tepeyi kurban seçmenin gerekçesi mi?
Belediye, eski vericinin kira sözleşmesini yeniden uzatacak mı?
Bu istasyonların şehrin dışına çıkarılması için ilgililer bir girişimde bulunacak mı?

İlçemizin tüm yetkililerini ve sivil toplum kuruluşlarını halkın sağlığı konusunda göreve çağırıyoruz. Özellikle güçlü söylemler ve iddialı hedeflerle ortaya çıkan Çubuk Platformu gibi sivil toplum kuruluşlarını meseleyle ilgilenmeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum