Kutlu Doğum kutlanıyor

Kutlu Doğum kutlanıyor

Çubuk İlçe Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programları çoşku ile kutlanıyor.

Çubuk İlçe Müftülüğünce başlatılan Kutlu Doğum Haftası Programları Çubuk'ta çoşku ile kutlanıyor.


Program hakkında bilgisine başvurduğumuz Çubuk İlçe Müftüsü Ali CANPOLAT çubuk halkına şu mesajda bulundu. 

    "Sevgili Çubuk Halkı!
Bundan 14 asır evvel insanlık, peygamberlerin getirmiş olduğu öğretileri unutmuş, itikadi ve ahlaki çöküş içerisine girmişti. Bu dönemde insanlar kendi elleri ile yaptıkları putlara tapmaya başlamış, içki, kumar, zina, gibi her türlü hayasızlık adeta normal bir davranış haline gelmişti. Adalet, barışı, eşitlik, kardeşlik, saygı ve sevgi gibi insani davranışlar yerini savaş, cinayet, hakaret, zulüm, eşitsizlik, vb. nahoş davranışlara bırakmıştı.
İşte böyle bir dönemde, 571 yılının Rebiulevvel ayında (20 Nisan), Arabistan’ın Mekke şehrinde Hatemü’l-Enbiya, Fahri Kainat Hz.Muhammed Mustafa (sav) dünyaya gelmiştir. O’nun dünyaya gelişi insanlık tarihi için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Zira, Hz. Muhammed, kendinden önceki Peygamberlerin yaptığı gibi Allah’ın emriyle insanlara, Allah’a, içinde yaşadıkları canlı ve cansız çevreye ve kendi nefislerine karşı yerine getirmeleri gereken sorumlulukları tebliğ etmiş, anlatmış, öğretmiş ve uygulamalı olarak göstermiştir. Bu sayede, bunalım ve karanlık içerisinde olan insanlık derin bir nefes almış, aydınlığa kavuşmuştur. Bugün o aydınlık sayesinde yolumuz buluyor, sıratu’l-müstakim üzere yaşayabiliyoruz.
İnsanlık için rahmet olarak gönderilen bu Mübarek Peygamberi en iyi şekilde tanımak, anlamak ve onun hayatını örnek almak her Müslüman için önemli bir görevdir. Bu vesile ile O’nun çağrısını doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak, Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ülkemizde ve yurt dışında 1989 yılından bu yana kutlama proğramları yapılmaktadır. Bu kutlu doğumu yad etmek amacı ile bu yıl da 16-22 Nisan günleri arasında çeşitli proğramlar düzenlenecektir.

Her geçen yıl artarak devam etmekte olan Kutlu doğum haftası programları bu yıl da en güzel şekilde hazırlanmaktadır.Bu kutlamalar çerçevesinde İlçemiz Müftülüğü tarafından organize edilen bazı etkinlikler aşağıdadır.
1. 13 Nisan (Cuma) günü, tüm camimlerimizde Cuma namazını takiben yemek ikramı.
2. 16 Nisan (Pazartesi) günü 10:00-12:00 saatlereri arasında Halk Eğitim Merkezi Salonunda Kız Kur’an Kursları tarafından hazırlanan bayanlara yönelik “Kutlu Doğum Proğramı” sunumu.
3. 17 Nisan (Salı) günü Halk Eğitim Merkezi salonunda İl Müftümüz Sayın Mustafa Hakkı ÖZER’in katılımı ile gerçekleşecek olan konferans.


4. 19 Nisan (Perşembe) günü Prof.Dr. İbrahim SARIÇAM’ın din görevlilerine yönelik sunacağı “Din görevlilerinin motivasyonu” konulu konferans.
5. 16-20 Nisan günleri arasında Kur’an Kursları tarafından tertip edilen kermes


Tüm halkımız davetlidir. Bu programların hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni eder katılımlarınızı bekleriz. "dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.