Kutlu Doğum Haftasına Yoğun İlgi

Kutlu Doğum Haftasına Yoğun İlgi

Çubuk Halk Eğitim Merkezin'de Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Düzenlenen Programda Dr.Yaşar Yiğit 'Milli-manevi Değerlerimiz' Konulu Konferans Verdi.

Çubuk İlçe Müftülüğü tarafından Çubuk Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen program,Gökçedere Kur'an kursu Müdürü Lokman Öztürk'ün sunumuyla ,saygı duruşu , İstiklal Marşı ve Camii kebir Müezzini Ahmet Ünal'ın Kur'an tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat, "Bütün bu merasimlerde Peygamberimiz anlatılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Peygamberimiz'in kutlu doğumunun 1437. yıl dönümünün vatanımız, milletimiz ve İslam alemi için hayırlara, uyanışlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Slayt gösterisi ,Hadis kartelası ve Gül dağıtımı ile devam eden proğram,Daha sonra, Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Dr. Yaşar Yiğit verdiği 'Milli-Manevi Değerlerimiz' isimli konferansla devam etti.

20 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile yılda da bir gün olsa bile, bu sayede Hz. Muhammed'in (S.A.V) hayıtı ve önemi anlatılması çok faydalı olduğuna değinen Dr.Yaşar Yiğit, "Hz Peygamber evrensel bir peygamberdi. Birçok kişi onun kişiliğini örnek alarak Müslümanlığı seçerek onun hakkında çok güzel düşünceler ortaya koymuşturlar. Dinimiz, milli ve manevi değerlerini kendi kutsal kaynaklarımız olan Kuran'ı Kerimden ve peygamberimizden alır. Peygamberimizin tebliğini tüm dünyaya anlatmamız gerekir. İslam dininde ırkçılık, kin ve nefrete yer yoktur. Peygamberimizin doğuşu ile manevi değerleri ve İslamiyet bir elektrik akımı gibi her yeri sarmıştır. İnsanlık onunla çok şey öğrenmiştir" diye konuştu.

Çubuk İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına, Çubuk Belediye Başkanı ,İlçe Emniyet Müdürü, Eski Çubuk Müftüsü,Kaymakamlık yazı işleri Müdürü,Daire amirleri,Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliği dolayısıyla ,Cezaevi,Hastahane ve Huzur evi ziyaretlerinde'de bulunan İlçe Müftüsü Ali Canbolat " Amacımız ,Hz.Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünü insanlarımıza hatırlatmak ve bu vesile ilede Mahkumlarımızı ,yaşlılarımızı ve Hastalarımızı onları ziyaret ederek sevindirmek"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.