Kurtlar Vadisi Nerden Biliyor?

Kurtlar Vadisi Nerden Biliyor?

Kurtlar Vadisi Ergenekonu, Rahip Cinayetlerini, Provakasyonları Nerden Biliyor?

''Bir kez daha "Kurtlar Vadisi" dizisinin "haberci" kimliğine vurgu yapacağım

Dizinin senaryosu, Ergenekon soruşturması başlamadan 6 ay önce yazılmıştı. Türkiye'yi bir çetenin idare etmeye hazırlandığı, kaotik eylemlere girişmek için kollarını sıvadığı, Uğur Mumcu cinayetinden Hırant Dink suikastına, Kahramanmaraş olaylarından Gazi Mahallesi'ndeki provokasyonlara kadar tüm eylemlerde bu gizli örgütlenmenin parmağının olduğu işaret edilmişti. Ve... Dizinin son bölümlerinde varoş eylemleri gündeme gelmişti.

İskender Büyük, taşeron olarak kullandığı PKK'nın şehir sorumlusu Muro'ya kenar mahallelerde bombalı eylemler yaptırmak istemiş, ancak Muro bunu kabul etmeyip, durumu nispeten daha zayıf eylemlerle geçiştirmeye çalışmış, bunun üzerine İskender Büyük onun kalemini kırıp, Emniyet'e ihbar etmişti. Kurtlar Vadisi: Pusu neredeyse sezon başından bu yana büyük kentlerin varoşlarında bombalı eylemler için hazırlık yapıldığını haber veriyordu. Peki Kurtlar Vadisi nasıl oluyor da gündemin 6 ay önünde koşabiliyordu? Senaristleri kahin miydi? Merakımı gidermek için dizinin senaristlerinden Bahadır Özdener'i aradım. Gazete haberlerinin satır aralarına sıkışan önemli ipuçlarını iyi araştırdıklarını, eski olayları analitik bir gözle inceleyip, gelecek için projeksiyon yaptıklarını söyledi. "Peki Ergenekon olayını yeni bölümlerde nasıl işleyeceksiniz?" diye sordum.

Özdener, ummadığım şekilde yanıtladı: "Aslında gündem ile koşut gitmekten rahatsızlık duyuyoruz. Zira bu eşleşme bizim asıl anlatmak istediklerimizi anlatmamızı güçleştiriyor. Güçlü bir devlet olmazsa bu tür olaylar devam edecektir. Biz, teröre teslim olunmaması gerektiğini, Avrupa ve Ortadoğu'nun yükselen yıldızı Türkiye'nin önünü kesmek için komplo kuranların planlarının boşa çıkarılması gerektiğini, herkesin başında bulunduğu işi en iyi şekilde yapmasıyla teröre karşı ferdi bir mücadelenin verilmesi gerektiğini, bu topraklarda teröristlerin amacı olan umutsuzluğa asla yer olmadığını anlatmayı sürdüreceğiz. Ve bunu yaparken yine gündemin önünde olup, insanları şaşırtmaya devam edeceğiz..." Belli ki, Ramazan ayından sonra yeni bölümleriyle ekrana gelecek olan Kurtlar Vadisi: Pusu'yu yine sıradan bir dizi gibi değil, gelecekten haber veren bir "bülten" gibi izlemeye devam edeceğiz''.


Yüksel Aytuğ_Sabah Günaydın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum