Köylüler Şükür Duasına Çıktı

Köylüler Şükür Duasına Çıktı

Çubuk'ta son yılların en çok yağışlarının yaşanması ile bereketli günlerin yaşandığı bu günlerde, daha öncelerde bu ayda önceki yıllar yaşanan kuraklıklardan dolayı çıkılan Yağmur Duasına bu yıl Şükür Duası diye çıkıldı.


İkipınar Muhtarlığınca, İkipınar köyünde boş alanda, ilçe ve köylerden de gelen çok sayıda vatandaşın katılımıyla ''Rahmete Şükür'' adıyla namaz ve yağmur duası düzenlendi. Dua ve namaz öncesi konuşan Muhtar Bayram Bal,vatandaşların geçmiş yıllarda yaşanan kuraklığın bu yıl yaşanmaması nedeniyle kendilerine başvurarak rahmete şükür duası etme ve namaz kılma taleplerini ilettiklerini söyledi. Bunun üzerine vatandaşlara çağrı yaptıklarını ifade eden Bal, ""İnşallah yağmur bereket ve bolluk getirir. Ekonomik krizin yaşandığı şu zamanda yağmur ile kendimize geliriz. Rahmana şükrümüzü arz etmek üzere çıktık"" diye konuştu.



Sabah erken saatlerde tekbirler eşliğinde kurban kesildikten sonra, camii imamı Seyit Mehmet Okçu eşliğinde namaz kılındı. Çubuk Müftüsü Ali Canbolat"ın şükrün neden yapılması gerektiği konusunda yaptığı vaazdan sonra dualar okundu. Çocuklarıyla duaya katılan vatandaşlar, ellerini açarak Allah'a yağıştan dolayı şükrettiler. İmam Mehmet Okçu, okuduğu duada,''Bir daha kuraklık yaşanmasın, her yıl kar ve yağmur yağsın. Memleketimize bet ve bereket gelsin. Ekonomik krizden de bir an önce kurtulsun ülkemiz '' şeklinde dua etti ve cemaat hep beraber amin dedi.



Öte yandan köyün hanımları tarafından kesilen kurbanın eti ile yapılan kavurma, etin suyu ile pişirilen bulgur pilavı ve köylüden toplanan yoğurttan yapılan ayran vatandaşlara ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.