Kopya yazılım kullananlar dikkat

Kopya yazılım kullananlar dikkat

Kullanıcıların, kopya yazılım kullanmanın risklerini ve orijinal yazılım kullanarak neler kazanacaklarını bilmeleri büyük önem taşıyor. Bu çerçevede, 20 Şubat’tan itibaren, Orijinal Yazılım Avantajı (WGA) Bildirimleri uygulamasını başlatıyor olacağı

                  Kopya Windows Kullananlar İçin 20 Şubat Son Gün!

Kopya yazılım kullanımının gerek kullanıcılar, gerekse yazılım üretcileri ve ekonomiye verdiği zararlara karşı mücadelede, her bireye görev düşüyor. Kullanıcıların, kopya yazılım kullanmanın risklerini ve orijinal yazılım kullanarak neler kazanacaklarını bilmeleri büyük önem taşıyor. Bu çerçevede, 20 Şubat’tan itibaren, Orijinal Yazılım Avantajı (WGA) Bildirimleri uygulamasını başlatıyor olacağız.

                  Orijinal olmayan yazılım kullanmanın tehlikelerini biliyor musunuz?

  • Kaynağı belli olmayan yerden yüklenen yazılımlar, virüs, kurtçuk / Trojan ve casus yazılım gibi tedhitler içerebilmektedir.
  • Bazı kopya yazılımlar, Windows’un kurulmasını sağlamakla birlikte, sistem yönetiminin ele geçirilip, sistemin uzaktan kontrol edilebilmesine de yol açmaktadır.


WGA (Windows Genuine Advantage / Windows Orijinal Ürün Avantajı) ve
WGA Bildirimleri nedir?

  • WGA, orijinal Windows deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen ve orijinal olmayan Windows kullanıcılarını uyararak, lisanlanmaları için çözüm sunan bir teknolojidir.
  • WGA Bildirimi, internet aracılığıyla Windows XP’nin orijinal olup olmadığını doğrular ve orijinal yazılım kullanımının avantajlarına ilişkin bilgi verir.

WGA Bildirimi nasıl çalışıyor?

  • WGA Bildirimleri kapsamında internete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP’lerinin orijinallikleri kontrol edilecek. Orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca “sahte yazılım mağduru” olabileceklerini vurgulayan bir uyarı çıkacak.
  • 14 gün sonrasında hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için aynı alanlarda ürünlerinin orijalliğinin doğrulanamadığı uyarısı çıkacak.
  • Windows’unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar, ister web sitesinden, isterlerse İş Ortaklarımızdan GGK (Get Genuine Kit) alarak orijinal lisans sahibi olup, bu doğrulamayı yapabilecekler ve bu aşamadan sonra uyarı görünmeyecektir.

MICROSOFT İLETİŞİM HATTI
Tel : 444 6787 (MSTR)
E-Posta :
iletisim@microsoft.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.