Kırk yedi sanıklı Çubuk davası başladı

Kırk yedi sanıklı Çubuk davası başladı

Eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos’un da aralarında yer aldığı 47 kişinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek, evrakta sahtecilik ve şantaj" suçlarından yar

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmada eski Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos, savunmasında, suçlamaları reddetti. Aydos"a, iddianamede, "suç örgütünden ayrılmak isteyen eski AKP Çubuk İlçe Başkanı sanık İlhami Taşkesti"ye, kadın arkadaşıyla çekilen fotoğrafları kullanılarak şantaj yapıldığının" öne sürüldüğü hatırlatıldı. Aydos, "Sanıklardan Bahri Şahin, Belediye Meclisi salonunda bana ve birkaç kişiye fotoğrafı gösterdi. Daha sonra ne olduğunu bilmiyorum, ama Taşkesti"nin başkanlıktan ayrılması için şantaj yapmadım" dedi. Bahri Şahin ise şunları söyledi:

"Taşkesti"nin bir bayanla ilişkisi olduğunu duydum. İnşaat işleriyle uğraşan sanık Yavuz Ünsal, Taşkesti"nin bir kadınla kafeteryada çekilmiş fotoğrafını bana getirdi. Ben de partiye bir zarar gelmesin düşüncesiyle Taşkesti"nin yanına gittim, fotoğrafı gösterdim. Bana, "Yanımda çalışan bir bayan. İlişkimiz yok" dedi. Şantaj yapmadım."

Eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ise iki yıl boyunca yaptığı telefon konuşmalarının dinlendiğini belirterek, "Binlerce konuşmadan dokuzu cımbızla çekilerek, iddianameye konulmuş. Konuşmaların hiçbiri dava konusu ihalelerle ilgili değildir" iddiasında bulundu.

Bir yerel gazetedeki yalan ve iftiraya dayalı haberler nedeniyle hakkında dava açıldığını" savunan Tuğluca, "Bu gazete, iddianamenin esin kaynağı olmuştur" dedi.

Mahkeme heyeti; atılı suç sayısı, delil durumu, tutuklu bulundukları süre, suçlamanın lehlerine vasıf değiştirme ihtimalini değerlendirerek, Ali Asker Torun, Feridun Akarsu, İsmail Saygı, Mehmet Yücesoy, Nejat Demirci, Nuh Tongadur ve Şahap Başıbüyük"ün tahliyesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.