Kermese Yoğun ilgi

Kermese Yoğun ilgi

Çubuk Müftülüğü ve Gökçedere Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Tarafından Kur'an Kursu Öğrencilerine Yardım Amacıyla Kermes Açıldı

Çubuk Müftülüğü ve Gökçedere Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Kur'an kursu öğrencilerine yardım amacıyla kermes açıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen kermeste, gönüllü ev hanımlarının evlerinde yaptığı el işi göz nuru ürünler ile Atatürk Parkında açılan stantta yapılan hamur işi ürünlerin satıldığı kermesin geliri öğrenciler yararına kullanılacak.

Düzenlenen kermesten elde edilen gelirlerle öğrencilere burs verildiğini söyleyen Gökçedere Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Sadullah Aksoy, tamamen gönüllülük esası ile faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Çubuklu hanımlar arasında toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerin yaşandığını ifade eden Aksoy, 'Kermesimizde el işi, göz nuru ürünleri evlerinde yada stantta yapan ev hanımlarımız, bu ürünleri burada satmaktalar. Bu şekilde elde ettiğimiz gelirlerle kursumuz da hafızlık eğitimi gören 58 öğrencimizin giderleri karşılanmaktadır. Okulumuzda eğitim gören 12 gencimiz bu yıl beratlarını almak için sınava girecekler. Gökçedere Kuran Kursu ilçemizin tek hafız yetiştiren kursudur. Her yıl açtığımız bu tip kermeslerle kuran kursumuzu yaşatmaya çalışıyoruz' dedi

Çubukluları eğitime destek olamaya çağıran Aksoy, kendilerine her türlü desteği veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve İlçe Müftüsü Ali Canbolat'a da teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.