Kenenin kökünü kazıyacak formül

Kenenin kökünü kazıyacak formül

Çevre Bakanlığı yılda 1 milyon süne ve kene yiyen 1 keklikten 10 bin tanesini doğaya saldı.


Ölüm saçan keneleri ne ilaç, ne karınca yok edebiliyor. Çevre Bakanlığı yılda 1 milyon süne ve kene yiyen 1 keklikten 10 bin tanesini doğaya saldı. Bundan sonra keklikler, keneyle baş edecek.

Artık sadece doğada değil, VIP salonlarına kadar dadanmaya başlayan ve ölümlere neden olan kenelere karşı yeni bir mücadele yöntemi başlatılıyor. Hükümet, keneleri keklik sürüleriyle yok edecek. Çevre ve Orman Bakanlığı, Yozgat ve Kahramanmaraş'ta Keklik Üretim Merkezi kurdu.

Her iki ilde yılda yaklaşık 90 bin keklik civcivi üretilecek. Önümüzdeki yıl da İstanbul'da Keklik Üretim Merkezi faaliyette geçecek. Kekliklerin yararları saymakla bitmiyor. Bir kekliğin yılda 1 milyon süne, kene yediği belirtiliyor. Yani keklikler bir anlamda doğada keneleri yok edecek silah olarak kullanılacak. Böylece hem doğal hayat korunacak, hem kenelerin çoğalması önlenecek, hem de kene ve süne ilaçları için her yıl milyon dolarlarca kaynağın dışarıya çıkmasının önüne geçilecek. Yani, bir taşla birçok kuş vurulacak.

PARALAR CEPTE KALACAK

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, keneyle mücadelede kekliğin önemine değinerek, “Bir keklik demek, 1 milyon süneyi ve keneyi ortadan kaldırmak demek" dedi. Çiçek daha önce yurtdışından kene ilacı getirildiğini hatırlatarak, "Bu ilaçlar, keneyi ve süneyi öldürmüyordu. Keklik öyle değil. Keklik yakaladığı yerde keneyi yok ediyor" bilgisini verdi.

Kene, kımıl ve süneye karşı sadece keklik değil, Sülün Üretim Merkezleri de kuruluyor. Şu ana kadar Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul, Bursa ve Samsun'da kurulan Sülün Üretim Merkezleri'nde yılda ortalama 130 bin civarında sülün civcivi yetiştirilerek doğaya salınıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum