Kendimizi Değiştirelim

Aşk ile sevgi birbirinden farklı kavramlardır, evlilik aşka değil sevgiye bina edilmelidir, Kendini sevmeyen, kendi sağlığına ve mutluluğuna önem vermeyen bir insanın başka birini gerçekten sevebileceğini veya onun mutluluğuna kendini adayabileceğini sanmıyorum.

 

Bugün geçmişe göre daha çok para kazanıyoruz ama daha mutsuzuz, geçmişe göre daha büyük ve daha lüks evlerde oturuyoruz ama daha mutsuzuz, geçmişe göre sağlık imkânları daha iyi olmasına rağmen daha sağlıksızız.

 

Eşimizi, çocuklarımızı, iş arkadaşlarımızı, çevremizi değiştirmeye çalışmayı bırakıp, enerjimizi, bilgimizi, zamanımızı tamamen kendimizi değiştirmeye yönlendirmeliyiz, dünyada sadece kendimizi değiştirebileceğimizi unutmayalım.

  

      Yürekleri Dolduralım

 

Eğer hayatınızda daha çok sevgi istiyorsanız, insanları daha çok sevin, eğer saygılı davranılmasını istiyorsanız, insanlara saygılı davranmalısınız. Başkaları tarafından anlaşılmak istiyorsanız, önce başkalarını anlamaya gayret etmelisiniz. Birbirimize ne kadar zaman ayırıyoruz? Hayat dediğimiz şu mücadelede koşuşturup dururken soluklanarak ne kendimize ne de bizi sevenlere dönüp bakmaya vaktimiz oluyor. Kimimiz daha çok para kazanma derdinde, kimimiz kariyer peşindeyiz. Ya sevdiklerimiz? Bir köşede oturup bizim kendilerine ayıracağımız minicik zamanları beklemektedirler. Bizim hoş sohbetimizi duymak ve varlığımızı hissetmek için yolumuzu gözlüyorlar. Kim bu bekleyenler? Bazen bir eş, bazen bir sevgili, bazen şefkat dolu bir anne. Biz hırslarımız peşinde dünyanın telaşı içerisinde koşturup dururken, belki de onlar bizimle ilgili çok şeye muhtaçtırlar. Kim bilir, belki bizden gelecek ılık bir nefese, belki sıcak bir dokunuşa ya da sadece bir tebessüme. Bazen günler geçip de yaptığımız hatanın farkına varınca onların yüreklerini tekrar doldurmaya çalışırız. Bunu da nedense işlerimizden konuşarak yaparız. Peki, ya onların dünyasında yaşananlar? Bizim ilgimize, dostluğumuza, aşkımıza muhtaç olduklarını göstermek için bağırmaları mı gerekiyor mutlaka? Eşinize size yaptığı o özel yemek için teşekkür edin. Çocuğunuza, eve geldiğinde ceketini astığı ve odasını topladığı için teşekkür ediniz.

 

NOT: Çubuk Belediye eski Başkanı seni Allah'a havale ediyorum. " Ey iman edenler zanda bulunmayınız!" emri ilahisine riayet etsen iyi edersin.

 

 

 

Bu yazı toplam 530 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar