Av.İbrahim TAŞKESTİ

Av.İbrahim TAŞKESTİ

"Yerel Önder / Belediye Başkanı"

         Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Çubuklular olarak belediye başkanlığı seçimlerine kilitlenmiş durumdayız. Ve hepimizin dileği ilçemize en iyi hizmeti sunacak iyi bir belediye başkanının seçilmesi.

Halkımız açısından iyi bir belediye başkanının seçilmesi çok büyük ehemmiyet arz etmekte. Abartmış olmayalım Çubuk halkı olarak çoğumuz şu anda İlçemizin içerisinde bulunduğu sorunların temel nedeni olarak iyi hizmet üretmeyen mevcut veya daha önceki belediye başkanlarını görmekteyiz.

Önceki seçimlerde Çubuk halkı olarak seçimimizi iyi yapamadığımız için önümüzdeki seçimlerde kurtarıcı olarak iyi bir belediye başkanı seçerek tüm sorunlardan kurtuluruz düşüncesindeyiz.

Acaba içerisinde bulunduğumuz böyle bir yaklaşım ne derece doğrudur?

Acaba önümüzdeki seçimde kurtarıcı bir süpermen bulabilecek miyiz?

Veya yeni başkanımızı seçtikten hemen sonra da; bu seferde olmadı diyerek yine yeni bir kurtarıcı bulmak için bir başka baharı mı bekleyeceğiz?

İlçemizde sürmekte olan bu kısır döngü ne zamana kadar devam edecek?

Çubuklular olarak nerede yanlışlık yapıyoruz?...

Bu ve benzeri soruların cevap bulması gerektiğini düşünmekteyim.

İlçemiz Halkının memnuniyetsizliğinin nedeninin bir başka boyutu da var. İlçemiz sadece belediye başkanları tarafından yönetilmiyor. Merkezi Yönetim tarafından da İlçemize birçok bürokratlar, kaymakamlar da atanıyor. İlçemizin bugünkü içerisinde bulunduğu başarısızlıkta şüphesiz bu atanmış bürokratların da katkısı yok diyemeyiz.

Demek ki buradan geleceğimiz sonuç, kalkınma, ilerleme sadece başkanların seçilmesiyle, bürokratların atanmasıyla olmuyor. Eksik olan bir şeyler var.

Bir yerlerde hata yapıyoruz ama nerede?

Bir türlü sonuca ulaşamıyoruz.

Gelin bu sorulara beraber cevap arayalım. Ben bu konudaki âcizane fikrimi aşağıda sunacağım. Ancak siz değerli çubuklu hemşerilerimin de yorumlarıyla bu konudaki fikirlerini çubuk kamuoyuyla paylaşmalarını, soruna katkıda bulunmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.

* * *

Bana kalırsa bugüne kadar kendini Çubuğa adamış,  halkın nabzını tutabilecek, halkın lideri olabilecek, halkın içinden gelen ve görevi süresince halkın içerisinde kalmayı başarabilen halk önderi belediye başkanları seçemedik.

 Bir şehrin kaderi, o şehre adanmış, şehriyle arasında gönül bağı olan, idealist, önder bir ruha sahip insanların varlığına bağlıdır.

Sahip olduğu gücün farkında olmayan, içine kapanmış, tepki vermeyen bir halkı yeniden harekete geçiremeyen, onları bir hedefe yönlendiremeyen ne bir atanmış bürokrat, ne de seçilmiş bir başkan başarılı olamaz.

Bir şehirde; halkın içerisinde olan,  halkla aynı kültür dokusuna sahip,  o şehrin eşrafı diyebileceğimiz, ortak aklı temsil edecek bir topluluk bu yüzden çok kritik öneme haizdir.

Atanmış bürokratları bir kenara bıraktığımızda; bir şehrin, kalkınmasında en önemli stratejik güç; şehirde ikamet eden sessiz yığınlar içerisinde mevcut olan bu potansiyelin, şehrine önderlik yapma konumuna yani belediye başkanlığına getirilmesidir.

Halkın içerisinden gelen ve aynı zamanda lider özellikleri olan önder belediye başkanı; hemşerileri arasında her hangi bir ayrım gözetmeksizin, farklı yaşayış,  inanış ve dünya görüşlerine sahip; akademisyenlerden, eğitimcilerden, bürokratlardan, sivil toplum kuruluşlarından, sanayici, esnaf… ve dağdaki çoban dahil tüm kesimlerden en üst seviyede faydalanmasını bilen insandır.

Tersini söylersek halkını; şehrin topyekûn kalkınması için hazırlanan plan ve projelere ortak edemeyen, halkı peşinden sürükleyemeyen idealizm yoksunu bireylerin, önderliğe getirildiği şehirler geri kalmaya mahkûm olur.

 Eğer yukarıda bahsettiğimiz enerjik, canlı, çevresine olumlu yaklaşan, şehrin kalkınmasında halkın enerjisini açığa çıkartabilecek…, önderlere sahip şehirler kurtulur, gelişir, parmakla gösterilecek örnek şehirler olur.

 Nerede hata yapıyoruz sorusuna cevap olması için İlçemize belediye başkanı olacak kişilerin;

 SADECE KOLTUKTA OTURAN BAŞKAN DEĞİL;

 Aynı zamanda halkına;

ÖNDERLİK-LİDERLİK YAPABİLECEK;

 Kişileri belediye başkanlığına getirmenin en doğrusu ve en hayırlısı olacağını düşünmekteyim.

Huzurlu ve esenlik dolu bir şehirde yaşamak dileğiyle…

 

Bu yazı toplam 1601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar