Okunmayan Yazar

 

 

Yazmayalım diyoruz ama duramıyoruz. Yazmak eylemi insanın içine bir virüs gibi girdikten sonra kolay kolay çıkmıyor. Bazen “ artık yazmayayım” deseniz bile o sizin tutkunuz olduğu için yazmadan ve okumadan duramıyorsunuz. Hastalık da diyebilirsiniz aslında bu işe. Yazılarımızın okunması hoşumuza gider. Ancak radyo ve televizyon programlarının ne kadar izlendiği konusu elektronik verilerle ölçülmektedir ama kitap ve gazete okuyucusuna böylesi bir uygulamayı yapmamız imkânsız. Bu defa yayının baskı adeti veya trajı burada ölçüt olabilir diyorum.

 

Bizim Çubuk haber"deki yazılarımızın okunup okunmamamsını da “tık” larınız belirlemektedir. Can dostumuz olduğunu ilk günden beri vurgulayan bir kardeşimiz bizim belediye başkanı ile ilgili kaleme aldığımız yazımızın fazlaca rağbet görmediğinden bahisle artık okunmadığımıza ima yapmış. Haklıdır. Bu kadar ciddi meselenin tartışıldığı bir ortamda işimiz gücümüz yok da çubuğa kim belediye başkanı olacağını mı tartışalım. Kim olursa olsun fark etmez de diyebiliriz. Mesela belediyeleri ellerinden alınan Lokman Özden ile hasan Coşkun"un adları Ankara kulislerinde dolaşıyor desek yanlış mı yapmış oluruz? Yok. Doğrusu bize düşen özellikle de kulis yazarı olarak bunları yazmak ve bu doğrultuda yazılar kaleme almaktır. Bundan rahatsızlık duyacaklar olabileceği gibi memnuniyet içerisine girerek kendisini belediye başkanı olmuş havasına sokanlar da olacaktır.

 

Biz bildiklerimizi söyleyerek sizleri aydınlatmaya devam edeceğiz. Peki, Çubuk belediye Başkanı kim olacak sorusun cevabı oy sandığıdır. Ancak görünen köy kılavuz istemez belediye başkanı normal şartlarda Ak Parti den olacak gibi. Diğer partilerden aday olacakların şansı hiç mi yok derseniz durum bunu gösteriyor ki Ak parti adayı çok şanslı. Adı Lokman olabilir, Hasan olabilir, hatta başka isimlerden de olabilir. İsim listesini uzatabiliriz.

 

Belediye Başkanı olanların başı göğe değecek değil ya. Hizmettir bu. Bugün birileri çıkar yarın başka birileri. Önemli olan doğru, dürüst, azimli ve kararlı birisinin gelmesidir. Böylesi insanların da Çubuk"ta yetişmiş olması sevindiricidir.

 

Hala belediye başkanının kim olacağını merak edenler varsa sokağa baksınlar. Sokaktaki vatandaşımıza sorsunlar. Cevap: “Bana ne kardeşim, benim karnım doysun yeter”

 

Evet, karnınızı laf ile değil, yemekle doldurmak için lafazanları değil icraatıyla Çubuk"u mutlu insanlar kenti yapacak insanı bulmak gerekir.

Bulanlar arayanlardır, arayanlar da bulur.

Selamların en güzeli ile…

 

 

 

Bu yazı toplam 701 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar