Kanal 7 Gezebilsem Çubuk’u Tanıttı

Kanal 7 Gezebilsem Çubuk’u Tanıttı

Osman Yıldırım’ın sunduğu Kanal 7’nin gezi programı Gezebilsem’in yolu bu hafta Ankara’nın Çubuk ilçesinden geçiyor.

 

Kanal 7 Televizyonu’nun gezi ve kültür programı ‘Gezebilsem’ Çubuk’u tanıttı.

                Osman Yıldırım’ın sempatik sunumuyla her hafta ayrı bir ilden renkli görüntülerle ekrana gelen ‘Gezebilsem’ komik olaylar, eğlenceli röportajlar, gelenek ve göreneklerle bu hafta Çubuk ilçesini tanıtacak.

                Çubuk’un çeşitli mekanlarında çekimleri gerçekleştirilen ‘Gezebilsem’ programında, hazırlanış tarzı ve lezzeti ile eşi benzeri olmayan evlerde maharetli hanımların hazırladığı yöresel yemekler ekrana taşınacak.

                Programda ilçenin doğal güzellikleri, kadirşinas ve misafirperver yöre insanı, gelenek ve görenekleri ile Çubuk mutfağına yer verildi. Çubuk’a ait yöresel yemeklerin yanında yöresel ürünler ve köy ekmekleri izleyenlere tanıtıldı.

                Programda ayrıca Dumlupınar Mahallesi’ne konuk olan Gezebilsem ekibi, kadınlar tarafından yakılan asker kınası törenine şahit oldu. Yaşları 50 ve üzeri kadınlar tarafından üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla kurulan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğinin işlettiği Hanım Eller yöresel yemekler lokantasını giden, orada dernek üyeleri ile konuşan sunucu, Çubuk’a gelmişken meşhur Çubuk Baklavasını da ekranlara taşıdı.

                Çubuk Agat taşı ve Çubuk denildiğinde ilk akla gelen ve kış sofralarının olmazsa olmazı meşhur Çubuk turşusunu da işin ustalarından öğrenen Gezebilsem ekibi, Çubuk Karagölü ve Çubuk Ferfene geceleri ile programı sona erdirdi.

                Program 13.01.2013 Pazar günü saat 15.00’de Kanal 7 ekranlarında yayınlanacakken, tekrarı ise 15 Ocak 2013 Salı günü yeniden ekranlara gelecek. 

--

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum