Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Siyasi Parti Temsilcileri ve Belediye Başkanları Kadir Gecesi Dolayısıyla Birer Kandil Mesajı yayınladılar.

Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Tuncay Acehan , Kuran-ı Kerim"de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi ile ilgili yayınladığı mesajında, “Adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya için dua edelim” dedi.

Başkanın mesajı şöyle: “Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kuran"ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, kulun Allah"a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz, faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah"tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Bizde İlçemiz  ve Ülkemiz için bu gece dua edelim. Bütün insanlık için korku, endişe, ümitsizlik ve acı veren, her türlü şiddet, terör ve savaşın sona ermesi ve bunların yerine adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün alması için Allah"a yakaralım.”

 

 

Başkan Özden'den Kandil Mesajı

Yukarı Çavundur  Belediye Başkanı Lokman Özden, "İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını bu gece idrak edeceğiz" dedi.

Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Özden, hayır ve bereket mevsimi, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi"ne kavuşmanın da sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Özden, mesajında şunları kaydetti: "Kur'an-ı Kerim, herkese en doğru yolu gösteren ilahi bir ışıktır. Onun değeri, içeriği ve anlamı her zaman tazeliğini korumaktadır. Zira, insanlara dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamayı hedefleyen ve manevi varlığımızı karartan her türlü olumsuzluktan arındırarak, bizi üstün ahlaki değerlere yönelten Kur"an"dır. O"nun getirdiği ilke ve prensiplerin özünde aydınlık, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalmasını Cenab-ı Allah"tan dileyelim. Bu mübarek gecenin acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi, akan gözyaşlarının dinmesi, savaşların sona erip, sevgi, barış ve hoşgörünün gelmesi için dua edelim. Başta kimsesizler olmak üzere, yakın akrabalarımızı, anne-babalarımızı ziyaret ederek onların dualarını alalım. Aramızdaki kırgınlıklara ve dargınlıklara bu mübarek gecede son verelim. Bu duygularla değerli hemşehrilerimin mübarek Kadir Gecesi"ni kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.” 

 

Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlunun Mesajı

Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlu, Kadir Gecesi'nin sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diledi. 'Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz" diyen Mertoğlu, yayınladığı mesajında şöyle dedi: "Bu gece dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için de bize önemli fırsatlar sunulmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım. Ebeveynlerimizi ziyaret ederek dualarını almaya çalışalım.

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allahın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara gark ettiği bir gecedir. Kadir gecesi, vatanımıza, Milletimize, hemşerilerime ve tüm İslam alemine hayırlı olsun.. Bu vesile ile Tüm hemşerilerimin Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah"tan diliyorum

 

Eski Belediye Başkanı Süleyman Haksever'in Mesajı

Haksever, "Mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günde, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Birlik beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin önemi büyüktür. Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz" dedi.

Haksever, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Kadir Gecesi, Yüce Yaratan tarafından Kuran'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanıdır. Bu mübarek gecede, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki ülkelerdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun alması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Kadir gecelerini kutlar ve bu gecenin, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.