İşte Örnek İmam

İşte Örnek İmam

Çubuk Mevlana Camii İmam Hatip-i Bayram Şahiner 6 Yıldır görev yaptığı camiyi gül bahçesine çevirdi.

Çubuk Mevlana Camii İmamı Bayram Şahiner,Cemaat'ten aldığı destekle görevli olduğu camiye gözü gibi bakıyor.Yaptığı uygulamalarla göz dolduran İmam Şahiner,diğer meslektaşlarına'da örnek oluyor.


Mevlana Camiini yapay güller ve sarmaşıklarla donatan İmam Bayram Şahiner"Gül Hz.Peygamber Efendimizi temsil ediyor.Gül, İslam Medeniyetinde sevgiyi, aşkı, zerafeti, nezaketi, nezaheti temsil ettiği için, Peygamberimiz Gül'e benzetilmiş ve Efendimiz Gül ile anılmıştır. Güle duyulan sevgi ve ihtimam Peygambere duyulan sevgiden kaynaklanmaktadır. Biz'de Cemaatimize camiye her geldiğin'de Hz.Peygamber Efendimizi hatırlatmak maksadı ile camimizi güller'le donattık.İlk başta bazı tepkiler aldık ama Camimizi Güller'le süslememizin sebebini anlatınca tepki gösterenler'de memnuniyet duydular.dedi.


Estetik olarak'ta Camiye güzellik katan Güllerin yanı sıra Cami Cemaati'nin rahat ve huşu içerisin'de İbadetlerini eda edebilmeleri için Camiye Güvenlik sistemi ve Cep telefonu sinyali engelleyici'de koyduran Bayram Şahiner cemaat'ten büyük takdir topluyor.
Özellikle perşembe günleri Köylerin'den ürünlerini pazarda satan esnafın Namaz kılmak için Camiye geldiklerin'de Abdest alırken paralarını yankesicilere kaptırdıklarını ve vatandaş'ın mağdur olduğunu söyleyen İmam Bayram Şahiner"Ayakkabı Hırsızlığı ve Yankesicilik olaylarının önüne geçebilmek için Camimize Güvenlik sistemi kurdurduk.Bu uygulamadan sonra Camimiz'de sadece ayakkabı hırsızlığı oldu.Onun'da kamera kayıtlarını Emniyete verdik en kısa zaman'da yakalanmasını umut ediyoruz"dedi.

Oyun Havasıyla Namaz Kılmaya son...

Cami Cemaatini illallah dedirten ve Cemaat'in ibadet şevkini kıran Cep telefonu sinyallerini engelleyen bir cihaz taktıran İmam Şahiner ,"Bu uygulamamızla'da Oyun Havasıyla Namaz Kılmıyoruz artık.Bütün uyarılarımıza rağmen Camiye girerken Cep Telefonlarını kapattıramadık.Biz'de çare olarak bu cihazı camimize taktık.İletişim Hakkımızı engelemeye hakkınız yok diyenler oldu ama,bizde kimsenin ibadet hakkımızı engellemeye hakkı yok diyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum