İnternet 3 lira olacak

İnternet 3 lira olacak

Türk Telekom, her eve internet götürebilmek için yeni bir hizmet sunmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom, özellikle kırsal kesimi ve toplumun dar gelirli kesimlerini internetle tanıştıracak yeni bir uygulama başlatıyor. Aboneler, internet hizmetine erişim için aylık 3 TL sabit ücret ödeyecek. İnternete girdiği her gün için (500 MB kullanımla sınırlı) de 3 TL ödeyecek. 1 ay içinde yalnızca 5 gün internete giren bir abone, 15 TL kullanım, 3 TL’de sabit ücret olmak üzere 18 TL ödemede bulunacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) onayına sunulan ‘her eve internet’ projesi, yoğun biçimde internet kullananlardan daha çok ay içinde belli günlerde internete giren potansiyel aboneleri hedefliyor.

MEVCUT ABONELER DE YARARLANABİLECEK

BTK’nın, Türk Telekom’un teklifini en kısa sürede gündemine alması bekleniyor. Kurum’un onayının ardından uygulamaya geçilecek. Türk Telekom yetkilileri, bu uygulamadan, mevcut abonelerin de yararlanabileceğini belirterek, “Proje, her kesime ve her aboneye açık olacak” dedi. Türk Telekom yetkilileri, Türkiye’deki internet abone sayısını artırma hedefi doğrultusunda hayata geçirilecek olan ‘her eve internet’ projesinin çeşitli kampanyalarla da destekleneceğini açıkladı. Yetkililer, günde 3 TL’ye internet uygulamasının bilgisayar kampanyalarıyla birleştirilebileceğini kaydetti.

GÜNLÜK İNTERNET SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?

- Abone, piyasada faaliyet gösteren herhangi bir internet servis sağlayıcıya (ISS) başvuracak. Evine, internet bağlantısı yapılmasını talep edecek. Aboneye, internet bağlantısı 3 TL karşılığı yapılacak.

- Türk Telekom yetkilileri, projenin hedeflerinden birinin abonelerin internete
erişimini sağlamak olduğunu belirterek, bu noktada internetin eve erişmiş olacağı ve abonenin istediği anda kullanabileceği internete sahip olmuş olacağını belirtiyor.

- Abone, uygulama çerçevesinde aylık 3 TL sabit ücret ödeyecek.

- Abone, internete her girdiği gün için (500 MB kullanımla sınırlı) 3 TL daha ödeyecek. Kota aşımı ayrıca ücrete tabi tutulacak.

- Abone, 1 ay içinde 5 gün internete girdi. 15 TL internet kullanım, 3 TL’de sabit ücret olmak üzere 18 TL ödeme yapacak.

Sık kullanan aboneler dikkat!

Türk Telekom’un verilerine göre, Mart 2010 tarihi itibarıyla bir adsl abonesinin ortalama aylık data kullanımı 11.2 GB’yi buluyor. Yani abone başına ADSL kullanımı iki katına yakın yükseldi. Bu nedenle interneti sık kullanan abonelerin yeni uygulamayı tercih etmeden önce dikkatli olması gerekiyor. Her gün internete giren bir abone için günlük 3 TL’den aylık ücret 3 TL’lik sabit ücretle birlikte 93 TL’yi buluyor.

Dar gelirli kesimle abone sayısı 10 milyona çıkacak

Türk Telekom, bu uygulamanın ‘yoğun internet’ kullanıcılarından daha çok özellikle kırsalı ve toplumun dar gelirli kesimlerini internetle tanıştırmayı amaçlıyor. Uygulamayla, internet abone sayısının 6.8 milyondan 10 milyona çıkması bekleniyor. Türk Telekom’un halen aylık 4 GB’lik en düşük tarifesinin ücreti 27 TL.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.