İlk teravih bu gece

İlk teravih bu gece

Ramazan ayı bugün ilk teravih namazının kılınmasıyla başlayacak.

Ramazan, Bu akşam kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak ve gece yarısından sonra da sahura kalkılacak. Ramazan ayının ilk orucu Pazartesi günü açılacak. İlk iftar Ankara"da 19.30, Çubuk'ta 19.29'da.
Ramazan dolayısıyla Çubuk Müftülüğü'de çeşitli hazırlıklar yaptı. Buna göre, ramazan süresince zorunlu olmadıkça hiçbir cami görevlisine izin verilmeyecek. İbadete açıldığı halde kadro tahsis edilmeyen veya görevli bulunmayan camilerde, emekli personel ya da imam hatiplik yeter belgesi almış olanlara öncelik vermek şartıyla “ehil kişiler” din hizmetlerini yürütecek. Görevlisi olmayan hiçbir cami bırakılmaması yönünde çaba harcanacak.

Ramazan boyunca sabah ezanları, “Diyanet Takvimi”nde gösterilen imsak vakitlerinde okunacak.Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programı hazırlanacak. Vaazların zamanında başlaması ve ezan vaktinde bitirilmesi konusunda vaizlerin bu konuda titiz davranmaları istenecek.Ramazan boyunca her  Camide hafızlar ve Din görevlileri tarafından mukabele okunacak.

Ramazan süresince elektrik, ısıtma ile ses cihazları ve klimalar cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılacak.

Ramazanda engellilerin cemaate katılmalarını kolaylaştırmak için cami içi ve dışında bir takım düzenlemeler yapılacak. Engellilerin gelebilecekleri camiler önceden belirlenerek ilan edilecek.

Ayrıca, camilerde kadınlara geniş, aydınlık ve sağlıklı mekanlar ayrılması için çalışmalar yapılacak. Çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilecek. Camide dikkat dağıtan çocuklara karşı “kırıcı ve küstürücü tavır yerine, onları camiye ısındıracak şekilde yumuşak, sevecen ve hoşgörülü” davranılacak.

Kadir gecesi, 26 Eylül Cuma günü kutlanacak. 29 Eylül Pazartesi günü son oruç tutulacak ve 30 Eylül Salı günü Ramazan Bayramı başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum