İlk Hacılar Esenboğa'dan Yolcu Edildi

İlk Hacılar Esenboğa'dan Yolcu Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a ilk hacı kafilesinin gidişi nedeniyle Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarının uğurlanması dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 773 bin 672 kişinin hac görevini yerine getirmek için başvuru yaptığını ifade ederek, bu şansı yakalayan hacı adaylarının şanslarını iyi kullanarak vakitlerini ibadetle geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Ersoy, hacı adayları için ulaşım, konaklama, yiyecek, içecek ve ibadet konularında bir kitapçık bastırdıklarını böylece karşılaşılacak bir çok sorunun asgariye indirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman da konuşmasında, hacıların dualarının kabul edildiğini belirtip hacı adaylarına hitaben, ''Milletimiz, ülkemiz, tüm Müslümanlar adına dua ediniz'' dedi.

Karaman, hacı adaylarının daha önce hac vazifesini yerine getirmek için büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, ulaşım şartlarının gelişmesiyle hac görevinin daha da kolaylaştığını söyledi.

Konuşmaların ardından Ankara Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karaman ve hacı adaylarının yakınları ilk kafileyi uğurladı. Uğurlama sırasında Kuran-ı Kerim okundu.

Hacı adaylarının uğurlanması sırasında ise oldukça duygusal anlar yaşandı. Hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Baba ve annesiyle hacca giden 3.5 yaşındaki Hümeyra Erkan herkes için dua edeceğini söylerken, 6 yaşındaki hacı adayı Eren de ilahi okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum