İlçelerdeki Çeşmelere Hucum

İlçelerdeki Çeşmelere Hucum

Ankara'nın tamamına 3 gün süreyle su verilemeyeceğinin açıklanmasının ardından bir çok vatandaş çevre ilçe ve beldelerde bulunan çeşmelere yöneldi.

Ankara'nın tamamına 3 gün süreyle su verilemeyeceğinin açıklanmasının ardından bir çok vatandaş çevre ilçe ve beldelerde bulunan çeşmelere yöneldi. Su sıkıntısı çeken bazı vatandaşlar, araçlarına doldurdukları bidonlar ve pet şişelerle, başta Çubuk, Gölbaşı, Kazan ve Kızılcahamam olmak üzere Ankara'nın ilçelerine kadar gidiyor. 2004 yılında Çubuk Belediyesi tarafından yaptırılan çeşmeler, ''susuzluk'' çeken Başkentlilerin imdadına yetişirken, Ankara'ya 28 kilometre uzaklıktaki Çubuk ilçesinde belediye tarafından yaptırılan 9 sokak çeşmesi, Ankaralılarını ilk tercihi arasında. Özellikle akşam saatlerinde otomobilleriyle Çubuk'a gelen çok sayıda vatandaş, beraberinde getirdiği bidon ve şişeleri doldurarak, bir kaç günlük su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, yaptığı açıklamada, Çubuk'taki sokak çeşmelerinden su tüketiminin son bir kaç gün içinde hızla arttığını belirterek, günde ortalama 10 bin metreküp su tüketildiğini bildirdi. Her bir çeşmede bir kaç tane musluk bulunduğunu ifade eden Tuğluca, muslukların ''dokunmatik'' özelliğinden dolayı tek damla suyun israf olmadığını vurguladı.


Su firmaları damacana ve şişe bulamıyor.

Öte yandan, Ankara'daki su kesintilerinin ardından talep patlaması yaşayan
içme suyu üreticileri ise fabrikalarında su sıkıntısının bulunmadığını
belirterek, damacana sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum