@SADIK TÜRKMEN</p> ~İnsana ve Yaşama Dair Herşey

@SADIK TÜRKMEN

~İnsana ve Yaşama Dair Herşey

Hz. Adem, çocukları ve çocuklarının evlilik meselesine dair!

Uydurulan yalan hikâyelere karşılık Kur’ani Gerçekler!..

Hz. Adem’in yaratılması sonrasında, Adem Neslinin çoğalması ile ilgili: “Bugün evlilik sistemi ve neslin çoğalması nasılsa; o gün de aynıydı: Çünkü Allah’ın Sünneti’nde, Yaratış Kanununda, Yasasında asla bir değişme bulamaz/göremezsiniz!..”

Bugün bir arkadaşım telefon ile bir konuda danışmanlık aldı. Çalıştığı işyerinde bir konuda tartışma yapmışlar ve çok rahatsız olmuş. Müslümanım diyen insanların böyle inanışlara sahip olmaları kendisini çok üzmüş.

Dili döndüğünce meseleyi izah etmiş. Bizim Mealimizdeki dipnottan bazı bilgileri de aklında kaldığı kadarıyla ilgili kişilere iletmiş.

Biz de konuyu ihtiyaca binaen (bir anlamda o arkadaşımız ayrıca yararlansın için) buraya taşımak durumunda kaldık. Tabi aynı zamanda bu konuda uydurma hikayelerden oluşan bilgiye sahip insanlar için de bir bilgi desteği olmuş olur diye düşünüyoruz.  Daha önce yine sitemizde aynı meseleyi kısmen ele almıştık. Bir kez daha meseleyi detaylıca ele alalım istedik, umarız faydalı oluruz.

 

HZ. ADEM’İN ÇOCUKLARININ, KARDEŞLERARASI EVLİLİKLERİ BİR İFTİRADAN İBARETTİR!..

Bu konuda bilinen ve anlatılan hikaye şöyle geçer kitaplarda:

«Hz. Adem’in (a.s) çocukları nasıl evlendi?

Adem Peygamberin çocukları nasıl evlenip çoğaldı?!

Hz. Adem ilk insan ve ilk peygamberdir. Allah ona da bir din ve şeriat göndermiş ve öğretmişti. O da Allah’ın kendisine gösterdiği şekilde hareket ediyordu. Cenab-ı Hak, Hz. adem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmesini de bir zaruretten dolayı helal kılmıştı. Çünkü insan neslinin artması gerekiyordu. Başka insan da olmadığına göre, bir zaruret olarak kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi gerekiyordu. Bu adet bir süre devam etti fakat insanlar çoğalınca böyle bir evliliğe ihtiyaç ve zaruret kalmadı ve bu tatbikat da kalkmış oldu.

İnsanlar Hz. Adem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı. Hz. Adem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu. 

İkizlerin birbirleriyle evlenmesi yasaktı. Yeryüzünde işlenen ilk cinayet olan Kabil’in Habil’i öldürmesi, kendi ikizi olan kız kardeşiyle evlenmek istemesi üzerine gelişen olayların bir sonucu oldu.  (Alıntı)» 

Bu iftirayı uyduranlar kesinlikle İSLÂM TOPLUMUNU ve DÜNYA İNSANLIĞINI ifsat etmek (zihinleri karıştırmak, kalplere şüphe düşürmek ve en önemlisi de Allah hakkında kuşkuya yöneltmek) amaçlıdır.

Allah’ı (Allah kendisini Kur’an’ında en güzel şekilde tanıtmıştır) gereği gibi tanımamaktan kaynaklıdır. Zaten MÜFSİD ve KAFİR olan zihniyet için Allah’ı gereği gibi tanıma diye bir ihtiyaç söz konusu olamaz. Ki bana göre onlar Allah’ı aslında çok iyi tanımaktadırlar. İnsanların zihinlerinde O ALLAH GERÇEĞİNİ nasıl ifsat ederiz diye bu ve benzeri FİTNE TOHUMLARI ekmekte, atmaktadırlar insanoğlu ve insan kızının zihniyetine. Bu da şeytanın adamlığını yapmaktır açıkça…

 

MAALESEF BU KONUDA GEREK GÜNÜMÜZ ULEMASI VE GEREKSE GEÇMİŞ ULEMAMIZDAN İNSANLAR ÇOĞU BU HATAYA DÜŞMÜŞLERDİR

Aşağıda adları geçen insanlar Kur'an odaklı düşünen, araştırma yapan ve bu konular üzerinde görüşlerini açıklayan oldukları için aldım. (Zaman içerisinde bazıları eski görüşlerinden vazgeçmişlerdir).

Prof. Abdulaziz BAYINDIR da maalesef üzülerek söylüyoruz bu geleneğe uyanlardan. Yani Adem as. ‘ın şeriatının öyle olduğunu savunanlardandır kendisi… Umarız konuyla ilgili ciddi bir araştırma yaparak bu görüşünden vazgeçerler.

Hele değerli Hocamızın en son kullandığı: “Yani Allah bu kararını verirken bize mi soracaktı?!..” cümlesi doğrusu düşündürücü…

Prof. Abdulaziz BAYINDIR'ın konuyla ilgili Videosunu izlemek için lütfen linki tıklayınız;
https://www.youtube.com/watch?v=NB6SpC-IStA

Mustafa İSLAMOĞLU da bize yakın bir görüşe sahip:
https://www.youtube.com/watch?v=kKaBCIqfoPQ

Ali Rıza DEMİRCAN da bu konudaki görüşü şöyledir ve bize daha yakındır. Çünkü kardeşler arası ilişkiyi/evliliği kabul etmiyor ve diyor ki: İnsanlar çoğaldı ve topluluklar oluştu diyor:
https://www.youtube.com/watch?v=PtN7HRu-_hQ

HZ. ADEM’İN YETİŞKİN OLARAK YARATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. Bu konuda Hocamızla hemfikiririz.
https://www.youtube.com/watch?v=j9PvF0nARGg
 

Sağlıcakla kalın;
SADIK TÜRKMEN

 

Bu yazı toplam 1209 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.