Huzurevi Sakinlerine El Sanatları Kursu

Huzurevi Sakinlerine El Sanatları Kursu

Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Huzurevi işbirliği ile Huzurevi sakinlerine el sanatları kursu veriliyor.

Süleyman Demirel Huzurevinde açılan kursta, huzurevinde kalan kadınlar ve erkekler için kilim dokumadan, ahşap boyamaya, çeşitli maket sanatlarından, tel kırma ve takı kursularına kadar birkaç alanda kurs açıldığını söyleyen Süleyman Demirel Huzurevi Müdür Yardımcısı Hüseyin Erberk, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından kursların verildiğini belirtti. Kursun yaşlılar için bir terapi olduğunu vurgulayan Müdür Yardımcısı Erberk, ""Bu kurslarda hem boş zamanlarını değerlendiren huzurevi sakinlerimiz, hem de iş uğraşı terapisi yöntemiyle el ve ayaklarını kullanıyor"" dedi.

75 yaşındaki Güllü Kaya, arkadaşlarının yapay çiçek, takı ve tel kırma ile işlemeler yaparken, kendisinin de memleketi Kars yöresine ait motiflerle kilim dokuduğunu belirterek, ""Hep birlikte çalışıyoruz, zamanımızı değerlendiriyor. Boş durmakla zaman geçmiyor. Ama bu şekilde zamanın nasıl geçtiğini fark edemiyoruz"" dedi

-SERGİ AÇMAK İSTİYORLAR

Yaşlıların yaptıkları el emeği göz nuru eserler ile sergi açmak istediklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Gülay Şahin Kara, ellerinde sergi açacak kadar çok sayıda eser olduğunu belirtti. Kara, Huzurevi girişinde küçük bir sergi yeri açtıklarını ancak bunun satış ve teşhir için yeterli olmadığını sözlerine ekledi.

Yıllarını taksi şoförlüğü yaparak geçiren 70 yaşındaki Nuri Özbek"in hayalinde geliştirerek yapmış olduğu kanı üzeri evler ve taksi üzeri evler mini serginin en ilgi çekenleri arasında yerini alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.