Hiç düşündünüz mü?

MUTLULUĞUN NE DEMEK OLDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Mutluluk bir duygudur. Neticede varılan noktadır. Peki  hiç farklı bir pencereden baktınızmı mutluluğa. Değişik renklerde gözlükler takarak dünyaya bakmak gibi. Herşeyi net görürürsün, gözlüğünün camı ne renk olursa olsun. Birazda olsa değişmezmi dünyanın rengi. Hatta gökyüzünün rengi. Dilemektir bazen de mutluluk, Allah"tan dilemek, dua ederken aldığın haz, teslimiyet ve inanmak. Hala dua edip isteyecek bir şeylerin varsa umudun var demektir. Umut beyaz camlı bir gözlüktür, dünyanı aydınlatır.Umutlarını yitirmediysen zaten mutlusun demektir.

Kriz  borsa derken sen faturalarını hala ödeyebiliyorsan mutlusun demektir. Bu durumda bir işin var demektir.

Akşam eve geldiğinde bir tencerede yemek pişmişse, yemek masanızda oturup ailenle bir tabak yemek yemenin keyfine varabiliyorsan mutlulusun demektir. Çünkü o yemek pişerken içine mutlaka sevgi ekilmiştir bir tutam. Demekki sevenin var bundan öte mutluluk olurmu.

Yorgunsan, akşam eve geldiğinde yorgunluktan bacakların kolların, başın ağrıyor olabilir ama üzülme, sen mutlusun. Çünkü bir gün daha ürettin.

Anne- baba seni seviyorum diyen bir ses duyuyorsan ne mutlu sana hem kulakların iyi işitiyor hemde en büyük hazineye bir evlada sahipsin demektir. Daha ne ister bir insan…..

Aşk ey aşk. Hele birde aşıksan varmı senin keyfinden öte bir keyif. Gözlerin o zaman nasılda ışıl ışıl parlar, nasıl sıkı sıkı tutunursun hayata, yediğin yemeğin, içtiğin suyun tadı nasılda şekerlenir tatlanır.

En önemlisi ise sağlık, hem beden hem ruh sağlığı. Sağlığın yerindeyse, kendi işini kendin görebiliyor, kimseye muhtaç olmadan yaşamını idame ettirebiliyorsan mutlusundur işte. Yarın lar senindir.

Yarınlar seninse umutlar tükenmemiştir, umudun varsa inan mutlusun demektir.

Bu yazı toplam 4077 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar