Bugün Bana Yarın Sana!

 

   Dostları olmalı insanın diye başlıyordu bir şiir ve sırtındaki tek gömleği soğuk bir kış gününde sana verebilmeli diye noktalanıyordu. Hepimiz bu dünyada yolcuyuz. Yolumuz nerde, nasıl biter orasını Yüce Yaratıcıdan başkası bilemez. İşte o yolda doğru insanlarla yürüyebilmek önemli olan. Canımız yandığında, deli gönül çağladığında, göz pınarları coştuğunda hep koştuğumuz insandır o. Değil tek gömleğini canını bile önünüze serer. Ama şimdi duyar gibiyim “ nerde kaldı böyle dostluklar” dediğinizi. Biz böyle olabildik mi peki? Biz gerçek bir dost muyuz?. Sevgiliye, canınızdan başka sunacak başka bir şeyiniz yoksa siz gerçekten aşıksınızdır.    

  

   “Komşusu  açken tok yatan bizden değildir” diyor Kainatın incisi. Sonra başka bir Hadis-i Şerif\'te tüm Müslümanları vücudun azalarına benzetip, onlardan birinde bir sızı olursa bunu bütün vücudun hissetmesi gerekir demişti. Ya samimi Müslüman olamadık yada hissiyatımız yok olmuş. Bunaldık diyoruz, şikayetlerimiz gökyüzünü kaplıyor, çıkış yolu nerde diye soruyoruz….  Dünyada bir çok Müslüman zulüm görürken biz o sızıyı dilimizde hissediyoruz sadece. Elimizi açıyoruz duaya, cola şişelerini bırakıp bir kenara. Dudaklarımızdan lanetler okuyoruz Siyonist güçlere, marlboramızdan derin bir nefes çektikten sonra.

   “Bugün bana yarın sana” demişler büyükler. Biz bir şeylere sadece seyirciysek, yarın bizi seyredenlere küfürler yağdırmayalım. Bugün sıcacık evimizde çocuğumuzun başını okşarken, dünyanın bir kenarında silah mermileri okşuyor o küçücük masumların başını. Anaların feryatları yükseliyor kulaklarımızı delercesine. Ama ya biz sağırız, yada kulaklarımızda başka türküler çınlıyor. Yaptıklarımız, ettiklerimiz, sözlerimiz, davranışlarımız yarın bir bir, karşımızda dile geldiklerinde o zaman ne dinleyeceğiz bakalım.  

   Allah, kendi kudretini görmekten ziyade dostlarının heybetini görmeyi daha çok severmiş. Heybetimizi dualarımızda gösterelim samimi bir şekilde. Rablerine ruhlarını teslim etmiş insanların, hele hele o minicik yavruların cesetlerine sahip olarak kahraman olacaklarını zannediyorlarsa aldanmışlardır. Ve tarih böyle sahnelerle doludur. Biz biliyoruz ki tarih yeniden tekerrür edecek ve zalimler yine aldananlardan olacak.

   Ölüm herkese kendi rengiyle gelir. Amerika\'yada, İsrail\'ede ve dünyada zulüm önderlerine de iniyor ve inecek ölüm. Hem de bir kara bulut gibi inecek ölüm.           

Bu yazı toplam 2397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum