Haydi Kur'an Kursuna

Haydi Kur'an Kursuna

2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl düzenlediği yaz Kur'an kursları için start verildi.

Çubuk  Müftülüğü tarafından ilçe genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen “Yaz Dönemi Kuran Kursları” Gökçedere Kur'an Kursunda  yapılan törenle başlatıldı.

Açılış törenine İlçe Müftüsü Ali Canbolat,İlçe Vaizi Mustafa Kıran,Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın,Dernek Başkanı Sadullah Aksoy ,Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Açılış'ta bir konuşma yapan Müftü Ali Canbolat şunları söyledi"Kurslarda ibadet ile ilgili konularda uygulamalı bilgiler veriliyor, camii kültürünü, camii havasını çocuklarımız teneffüs ediyorlar. Bu kurslar, ayrıca çocukların kaynaşmasına, bütünleşmesine, inançlarına ve kültürlerine sahip çıkmalarına fayda sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu kurslara büyük bir ilgi oldu. İlginin bu yıl da devam edeceğini tahmin ediyoruz. Anne ve babalar, çocuklarının gerçek manada bir kültür birikiminin bulunmasını istiyorlarsa, bu havayı almalarını arzu ediyorlarsa mutlaka çocuklarını bu kurslara göndersinler" dedi.

Açılış sonrası yapılan ikram'ın ardından öğrenci velilerine kurs binası gezdirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum