Hayatını sokak hayvanlarına adadı

Hayatını sokak hayvanlarına adadı

- Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan öğretmen Sultan Çiçek, 9 yıldır sokakta bulduğu yaralı, hasta yavru kedi ve köpeklerin bakımını yapıyor- Çiçek:- "Bugüne kadar bakım ve tedavisini yaptığım hayvanların toplamı 500'ü geçmiştir"

ANKARA - HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesinde sokakta bulduğu yaralı, hasta yavru kedi ve köpeklerin bakımını üstlenen öğretmen Sultan Çiçek, adeta hayatını sokak hayvanlarına adadı.

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hemşirelik alanı öğretmeni Çiçek, sokakta bulduğu yavru, gebe, yaralı veya terk edilmiş köpek ve kedilerin bakımını, kaldığı 2 katlı evin bahçesinde yapıyor.

Sahipsiz hayvanlara her Gün yiyecek veren Çiçek, hayvan sevgisiyle çevresindekilerin de takdirini kazanıyor.

Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başıboş kedi ve köpeklere 9 yıldır yardım elini uzattığını söyledi.

Bu hayvanların bakımı, iyileştirilmesi, aşısının yapılması için çaba gösterdiğini anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Bazen fakülteye bazen de Kurtuluş'taki hayvan sağlığı merkezine taşınmaları ve öldüklerinde onların gömülmelerini gönüllü olarak yapıyorum. Bugüne kadar bakım ve tedavisini yaptığım hayvanların toplamı herhalde 500'ü geçmiştir. Bir yılda 100'den fazla kedi veya köpekle ilgileniyorum. Şu anda yavrularla 15 kediye evimde bakıyorum. Onların bir yandan tedavilerini yaparken bir yandan da kısırlaştırmalarını yaptırıyorum. Elimden geldiğince uğraşıyorum ama bu, tek benim yapabileceğim iş değil, bunu biliyorum."

Vatandaşları hayvanların korunması konusunda duyarlı olmaya çağıran Çiçek, "Destekleyen komşularımız olmadığı gibi zabıtayı çağırıp şikayet eden arkadaşlarımız da var. Hayvanları, hastaneden ve okulun pansiyonundan yemek artıkları getirerek besliyorum" dedi.

- "Koruyucu Aile gibi ilgilenmelerini istiyoruz"

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu da Sultan Çiçek'e teşekkür ederek, "Herkes Sultan hanım gibi bir hayvana sahip çıksa ilçe genelinde sahipsiz sokak hayvanı kalmaz ya da evinin önüne Su veya Ekmek parçası koysa aç sokak hayvanı kalmaz. Herkesin, Sultan hanımın yaptığı gibi bir hayvanı sahiplenerek veya dışarıda koruyarak, koruyucu aile gibi ilgilenmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Mahallede yaşayan çocuklardan Nehir Gül Göçer, "Sultan teyze burada köpeklere bakıyor, köpekleri besliyor. Biz de geliyoruz köpekleri seviyoruz, sonra yemek veriyoruz. Köpekler yaralıydı, Sultan teyzemiz iyileştirdi" ifadelerini kullandı.

Muharrem Yılmaz ise "Sultan teyze köpeklere bakıyor, yaralı köpekleri iyileştiriyor. Biz de geliyoruz ara sıra kemik veriyoruz. Onları seviyoruz, besliyoruz" dedi.(AA)

Kaynak:http://www.diyadinnet.com/HABER-182083-hayat%C4%B1n%C4%B1-sokak-hayvanlar%C4%B1na-adad%C4%B1-ankara

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/hayatini_sokak_hayvanlarina_adadi-1390919

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.