Hava sıcaklıkları daha da artıyor!

Hava sıcaklıkları daha da artıyor!

Artan hava sıcaklıkları yer yer 40 dereceyi buldu. Meteoroloji'nin verilerine göre, sıcaklıklar önümüzdeki günlerde de artmaya devam ediyor..



Yurt genelinde giderek artan hava sıcaklıkları yer yer 40 dereceye kadar yükselirken, plajları, havuzları ve aqua parkları dolduran tatilciler insan seli görüntüler oluşturdu. Sıcaktan bunalanlar soluğu plajlarda ve su parklarında aldı.


Kuşadası'nda hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselirken, plajları, havuzları ve aqua parkları dolduran tatilciler insan seli görüntüler oluşturdu. Sıcaktan bunalanlar soluğu plajlarda ve su parklarında aldı.


Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Kuşadası'nda deniz suyu sıcaklığı ise 22 derece olarak gerçekleşti. Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artacağı uyarısında bulundu. Aşırı sıcaklardan bunalan Kuşadalıların yanı sıra, yerli ve yabancı turistler ile günübirlik tatilciler Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Plajı başta olmak üzere plajlar, otellerin havuzları ve aqua parklara koştu. Tatilciler bir yandan serinlerken, bir yandan da deniz, kum ve güneşin keyfini çıkardı.


SICAKTAN HAYVANLAR DA NASİBİNİ ALDI


Yurt genelinde giderek artan hava sıcaklığından İzmir Kültürpark Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan hayvanlar da nasibini aldı. Sıcaklardan bunalan hayvanat bahçesi sakinlerinin imdadına bakıcıları yetişti. Bakıcıları, öğle sıcağında bitkin düşen hayvanları hortumla su püskürterek serinletti. İzmir Fuarı Hayvanat Bahçesi bakıcıları, sıcaktan yürümeye bile hali kalmayan fili, ayıları, geyikleri hortumla ıslatarak serinlemelerini sağladı. Aşırı sıcak nedeniyle hayvanlar için çeşitli önlemler alındığını belirten Hayvanat Bahçesi Biyoloğu Serkan Eğilmez, "İnsanlar gibi hayvanlarda aşırı sıcaktan bunalıyor. Biz onları oaha rahat ettirmek ve serinlemelerini sağlamak için hortumla ıslatıyoruz. Onlara gün içerisinde bol bol su ve buz veriyoruz. Sürekli gözetim altında tutuyoruz, hasta olmalarını önlemeye çalışıyoruz" dedi.


"SICAKLIKLAR 40 DERECEYE KADAR ÇIKACAK"


İzmir Meteoroloji Bölge Müdürülüğü'nden alınan bilgiye göre, İzmir'de 35-36 derece olan hava sıcaklığının, perşembe günü 40 dereceye kadar çıkacağı belirtildi. Kuzey Afrika ile Basra sıcağının birleşerek tüm yurdu etkisi altına aldığı öğrenilirken, bu sıcakların haftasonuna kadar devam edeceği bildirildi.


METEOROLOJİ ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARDI


Doğu Akdeniz'de sıcak havaya karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşlar ve ilgililer uyarıldı. Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Basra alçak basınç ve kuzeyinde bulunan yüksek basınç sisteminin etkisinde bulunduğu belirtildi.


Bu nedenle Doğu Akdeniz'de 3 gün süreyle havanın açık olacağı, rüzgarın kuzey ve doğudan orta kuvvette, yer yer kuvvetli hızla eseceği belirtilen açıklamada, hava sıcaklığının yer yer 40 dereceye kadar ulaşması, nispi nemin yüzde 10'a kadar düşmesinin beklendiği kaydedildi.


Açıklamada, yöreyi etkileyen kuru ve sıcak havanın, özellikle orman yangınları açısından risk oluşturduğu, bu nedenle yetkililerle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kaynak:Kanal A Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum