Firefox'tan dünya rekoru!

Firefox'tan dünya rekoru!

İnternet tarayıcısı Firefox'un geçen günlerde çıkan 3.0 sürümü, 8 milyondan fazla indirmeyle, ''24 saatte en çok indirilen program'' alanında dünya rekoru kırdı.

Firefox'un geliştiricisi Mozilla Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ödüllü tarayıcı Firefox'un merakla beklenen 3.0 sürümünün çıkışı nedeniyle yapılan dünya rekoru denemesinde başarıya ulaşıldığı kaydedildi.

Rekor denemesi öncesi Mozilla Vakfı 1,7 milyondan fazla kullanıcıya e-posta ile ulaşarak, destek istedi. Pek çok ülkedeki Firefox kullanıcıları da, rekor denemesinin duyurusunu yaparak, milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Denemenin başladığı 17 Haziran'da Türkiye saatiyle 17.16'dan itibaren, Mozilla Vakfı'nın sunucularından 24 saatte 8 milyon 2 bin 530 Firefox 3.0 indirildi.

Sunucu kayıtlarını inceleyen Guinness yetkilileri, Firefox 3'ün "24 saatte en çok indirilen program" olarak dünya rekoru kırdığını onayladılar. Rekora en büyük katkıyı 2,5 milyondan fazla indirmeyle Amerikalı kullanıcılar sağlarken, Türkiye'den ise 300 bine yakın kullanıcı programı indirdi.

Ücretsiz olan Firefox, hızlı çalışması ve internet sitelerini daha hızlı görüntülemesi, kişisel bilgilerin korunmasına yönelik gelişmiş güvenlik özellikleri ve üzerine yüklenen küçük programlar olan "eklentiler" sayesinde yeni işlevsel özellikler kazanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.