Festival Katılım Kursları Başladı

Festival Katılım Kursları Başladı

Çubuk Belediyesi tarafından iki senedir düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali etkinlikleri için kurslar başladı.

Çubuk Belediyesi, festivale hazırlık kurslarını başlattı.
Çubuk Belediyesi tarafından iki senedir düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali etkinlikleri içerisinde yer alan ürün satış stantlarında, yöresel ürünler ( bazlama, gözleme, cızlama, baklava ve mantı gibi ) yapılarak festivale gelen misafirlere satışı ve ikramı yapılmakta idi. Festival süresince katılımcılara hijyenik ve adaba uygun üretim ve satışların yapıla bilmesi için bayanlara yönelik kurs düzenlenmeye başlandı. Kursların ücretsiz olduğunu belirten yetkililer, katılımların beklenenden daha fazla olduğunu belirttiler. Başlayan, kurslarda yemek adabı, besin hazırlama, besin saklama ve görgü kuralları, kursları verileceği belirtildi.

Düzenlenecek kurslarla kursiyerlere, mesleki beceri de kazandırılması düşünülmektedir ve alınacak kurs sertifikaları ile kursiyerlere yeni iş kapıları açılması beklenmektedir.

Festival hazırlık kurslarını ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Kursiyerlere hitaben şu konuşmayı yaptı;” Çubuk Belediye Başkanı olarak İlçemizin her yönden kalkınması bizim öncelikli konumuzdur. Bizler yaptığımız her işi en güzel şekilde yapmamız gerekmektedir. Sizler festivalde gelen misafirlere karşı İlçemizi temsil edeceksiniz. İlçemizi en güzel şekilde temsil etmeniz için sizler bu gün buradasınız. Hepinize başarılar dilerim” dedi.
Festivale hazırlık kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler aldıkları sertifikalar ile Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalin de stant açmaya hak kazanacakları belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.