Festival Hazırlıkları Tamamlandı

Festival Hazırlıkları Tamamlandı

Çubuk'ta yarın başlayacak 4. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

 

Festival öncesi Kazakistan ve Portekiz'den gelen misafirlerle bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, ilçede üretilen dünyaca ünlü Çubuk turşusundan ikram etti.

Turşu üretimiyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Tuğluca, konuklarına birlikte turşu kurma teklifinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otobüslerle ilçenin yakınındaki bir tarlaya giden Tuğluca ve beraberindekiler, turşu kurmak için burada üretilen organik salatalık ve domateslerden toplayarak imalathaneye gitti.

Konuklarına tesiste turşu üretiminde kullanılan teknolojiyle ilgili bilgi veren Tuğluca, ilçede yılda yaklaşık 2 bin 500 ton turşu üretildiğini söyledi.

Tuğluca, ilçede 15'i sertifikalı yaklaşık 50 tesiste turşu üretildiğini belirterek, artık birçok işletmenin turşu üretiminde teknolojinin imkanlarından faydalandığını ve bu sayede hijyenik, kaliteli ve daha lezzetli turşular ürettiklerini kaydetti.

Daha sonra Kazakistanlı öğrencilerle turşu kuran Tuğluca, ''Turşunun iyisi sirkeyle yapılandır'' dedi.

 

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

 

Adem Tuğluca, Çubuk Belediyesi Hanımlar Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında, 4. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin yarın kortej yürüyüşüyle başlayacağını belirtti.

Festival boyunca her gün kesintisiz 14 saat süreyle çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Tuğluca, geçen yıl stant açan ilçe esnafının 4 günde 5 milyon YTL'den fazla satış yaptığını söyledi.

Turşunun artık ilçede bir sektör olduğunu ve her geçen gün büyüyerek geliştiğini ifade eden Tuğluca, yöre kadınlarının ürettiği bazlama, tarhana ve gözleme gibi ürünlerin de Ankara'daki semt pazarlarında ilgi gördüğünü bildirdi.

Tuğluca, bu yılki festivale Nijerya, Çin, Slovakya, Portekiz, Endonezya, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Çeçenistan, Acaristan, Kırım ve Kazakistan'dan katılacak ekiplerin çeşitli gösteri ve danslarla renk katacağını söyledi.

 

-''AK PARTİ'YLE GÖNÜL BAĞIM VAR''-

 

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğluca, bir süre önce AK Parti'den ihraç edildiğinin hatırlatılması ve toplantı sırasında arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının niçin bulunduğunun sorulması üzerine, ''Her ne kadar ihraç edilmiş olsam da AK Parti'yle gönül bağım var'' dedi.

Tekrar AK Parti'ye dönmek için gerek hukuki gerekse üst düzey yönetimle temas halinde olduğunu belirten Tuğluca, yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmemesi halinde kesinlikle başka bir partiden aday olmayacağını vurguladı.

Basın toplantısında da Başbakan Erdoğan'dan ''üstadımız'' diye söz ettiğini hatırlatan Tuğluca, ''Geçmişte olduğu gibi her zaman Başbakanımızı örnek aldım, almaya devam edeceğim'' diye konuştu.

Tuğluca, ''Tüm bunlara rağmen AK Parti'den ihraç edilmenizden dolayı burukluk yaşıyor musunuz?'' sorusu üzerine de ''Bu konuda yorum yapmak istemiyorum'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum