Facebook'u Türkçe yapmanın iki yolu

Facebook'u Türkçe yapmanın iki yolu

Çubuk Haber'in de Grubu bulunduğu popüler sosyal ağ sitesi Facebook'un İngilizce olmasından dolayı kullanımında sıkıntı çekenlere siteyi Türkçe yapacak iki yol.

Şu anda resmi olarak 4 dilde yayın yapan Facebook'u Türkçe'ye çevirmenin iki farklı yolu var.

İlk yöntem İnternet Explorer kullananları ilgilendiriyor. Sadece birkaç tıklamayla hesabınızı Türkçe yaparak en azından çok kullanılan bölümleri Türkçeleştirebilirsiniz. Üstelik bunun için ne eklendi ne de yazılım desteğine ihtiyacınız yok. Bu işlemi bir kez yaptığınızdan hangi bilgisayardan girerseniz girin Facebook'u Türkçe olarak kullanabileceksiniz.

IE'de nasıl yapılıyor?

Shiftdelete.net sitesinde yer alan habere göre yapmanız gerekenler şöyle:

Öncelikle İnternet Explorer'ı açıp Facebook sayfasını açıp e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yapın.

Daha sonra hesap (account) bilgilerine giriş yapın. Hesap bilgilerinizden dil (language) seçeneklerine girin. Açılan sayfadaki "Translation Application" uygulamasına tıklayıp uygulamayı yükleyin.

Açılan sayfanın sağ tarafında yer alan "This application can be added to your Facebook account" yazısının altındaki "Add Application" butonuna tıklayın.

Bu işlemden sonra açılan sayfada "Add Translations"a tıklayın. Artık uygulama yüklenmiş oldu. Açılan "Language" sayfasında sağ tarafta yer alan dil menüsünden Türkçe'yi bulup seçin.

Artık Facebook'unuz Türkçe oldu. Facebook sayfasındaki yan ve üst menülerin Türkçeleştiğini göreceksiniz. Bu menülerdeki linklere tıkladığınızda açılan sayfalar da artık Türkçe.

Eğer uygulamadan memnun kalmazsanız "Uygulamalar"a girip "Translations" uygulamasını kaldırabilirsiniz.

İşlemin nasıl yapıldığıyla ilgili tanıtım videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
http://video.shiftdelete.net/animasyon/Turkce_Facebook_viewlet_swf.html



Firefox'da Türkçe Facebook

Yukarıdaki uygulama sadece İnternet Explorer tarafından destekleniyor. Eğer Firefox kullanıcısıysanız sizin için de Türkçe Facebook mümkün. Bunun için http://www.oyyla.com/turkce-facebook/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Editörün Uyarısı:

Burada anlatılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Eğer en ufak bir şüpheniz bile varsa lütfen burada yazılanları uygulamayınız. Uygulamalardan doğacak sorumluluk uygulayana ait olacaktır, bunu unutmayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.