Facebook'a girmek için 2 kez düşünün

Facebook'a girmek için 2 kez düşünün

İsveç'te yayın yapan SVD gazetesi, sosyal paylaşım sitesi Facebook ile virüs bulaştığını ileri sürdü.

SVD Gazetesi, daha önce de Facebook ile ilgili benzer iddialarda bulunarak sitede "Koobface.A" isimli bir virüsün var olduğunu öne sürmüştü. Bu virüsün tekrar aktif edildiğini söyleyen İsveçli gazete, site yetkililerinin de bu ikaz ve şikâyetleri dikkate almaya başladığını yazdı.

Virüs, sayfasına bulaşmış olan kişinin sayfasında link olarak gözüküyor ve isteyen buraya tıklayabiliyor. Tıklandığı anda bir film açılıyor; fakat filmi izleyebilmek için de kod yüklenmesi gerekiyor. Bu yükleme esnasında da bilgisayara trojen yazılım yüklenmiş oluyor. Daha sonra bu link, indirenin Facebook sayfasına da yükleniyor ve böylece başkalarına da yayılarak ilerliyor.

İsveçli güvenli uzmanı Symantec'te çalışan Per Hellqvist, bu virüsün hangi trojen olduğunun kesin olmadığını fakat bilgisayara bir arka kapı açtığının kesin olduğunu söyledi. Bu yazılımın maksadının hesap numaralarını ve şifreleri çalmayı amaçladığını söyleyen Hellqvist, Facebook kullanıcılarını uyardı.

İsveçli gazetelere konu hakkında bilgi veren bilgisayar güvenlik uzmanlı Hellqvist, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu tür sosyal network sayfalarının problemi, insanlar, dostlarının, arkadaşlarının verdiği linklere gözü kapalı inanırlar ve tıklayıp yüklerler. Bu, hem Facebook'ta, hem de MSM'de yaşanabiliyor. Mesajlarda, 'Hadi bil bakalım kim? Birileri sana aşık' gibi, mesajlar gelebiliyor. Bu mesajlar sonrası da linklerde virüs bulaşıyor. Dikkatli olmalı."

CİHAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.