Et Üreticilerine Başak Kart

Et Üreticilerine Başak Kart

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısında ÖSB de gelinen son durumla ilgili kırmızı et üreticileri bilgilendirildi.


Çubuk"ta, Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, birlik üyelerine Çubuk İhtisas Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesinin geldiği son nokta hakkında bilgilendirirken, ayrıca üreticilere Ziraat Bankası tarafından verilen Başak Kart hakkında'da bilgi verdi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısında ÖSB de gelinen son durumla ilgili kırmızı et üreticileri bilgilendirildi. Toplantıda Yüce, OSB de özel mülklerle ilgili istim lakların yüzde 90 ının tamamlandığını belirtti. Şu ana kadar 7.500.000 TL istimlak bedelleri için para ödendiğini vurgulayan Yüce, 29.01.2009 da son kalan istim laklar için mahkeme olacağını ve o tarihten sonra istimlak olaylarının sonuçlanmış olacağının ifade ederek şunları söyledi: İstim laklar biter bitmez alt yapı ihalesi yapılacaktır. Büyük bir ihtimal beş veya altıncı aylarda alt yapı çalışmaları başlayacaktır. OSB ye şuana kadar 27 kırmızı et üreticisi başvurdu ve talep dosyaları kabul edilerek avans sözleşmeleri imza altına alındı. Başvuran üreticilerden 100 baş için 3.000 TL, 250 baş için 7.500 TL ve 500 baş için 15.000 TL avans ücreti alınmaktadır dedi



Bilgilendirme toplantısına katılan üreticilerin daha çok ilgisini çek konu Ziraat Bankasının besicilere ve çiftçilere yönelik Başak Kart uygulaması tanıtımı oldu. Katılımcılara Başak Kartı Çubuk Ziraat Bankası Müdürü Serdar Dündar tanıttı. Dündar, Başak Kart ile beş ay faizsiz yem, gübre, mazot ve veterinerlik hizmetleri alınabileceğini belirtti. Başak Kart ile yapılan harcama tutarını çiftçi, beş ay sonra ödeme yapamaz ise, beş aydan sonra geçen süre için normal besicilikte uygulanan faizin alınacağını ifade eden Dündar: Ziraat Bankasından alınacak hayvancılık kredilerinde yer alan yem alımı kredisinin, bundan sonra üreticilerin eline nakit para olarak verilmeyecek, bunun yerine Başak Kart a yükleme yapılacaktır dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.