Eşref Yücelyiğit'ten yeni bir icat

Eşref Yücelyiğit'ten yeni bir icat

Çubuk’ta birçok yeniliklere imza atan Çubuklu mucit Eşref Yücelyiğit, yeni icatı gazetecilere özel oldu.

Yapmış olduğu yeni icat"ını yapma amacının gazetecileri risklerden kurtarmak olduğunu ifade eden Yücelyiğit, yürüyüş, eylem ve savaş gibi riskli zamanlarda icat"ının gazetecilere kolaylık sağlayacağını iddia etti. Toplumsal olaylarda ve savaşlarda gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını gördüğünü ve bu konuda bir süre önce düşünmeye başladığını belirten Yücelyiğit, sözlerine şöyle devam etti:” Hepimiz biliriz gazetecilerin zor şartlarda bizlere haber ulaştırdığını. Özellikle toplumsal olaylarda, çatışmanın içerisinde resim çekmek çok risklidir. Bunları düşünerek bu aleti yapmaya başladım ve çalışır vaziyete getirdim. Bu icat kalabalık yerlere ve girilmeyen yerleri fotoğraflamak ve görüntülemek için kullanılıyor. Monitör vasıtası ile uzaktan resmini çekmek istediğiniz yer veya kişilerin pozisyonlarını ayarlaya biliyorsunuz. Bu alet ile tehlikeli mekanlara girmeden çekim yapabilirsiniz. Üzerinde bulunan sen sor sayesinde hareket olduğu zaman kendi çekim yapıyor. Çekim yapan dijital makineyi ekranın yanında bulunan düğmeler sayesinde kumanda edebiliyorsunuz. Flash da takıla bilen bu makine saatlerce beklemede kala biliyor” dedi


Bazı parçalarının hazır piyasada bulunan ürünlerden oluştuğunu belirten Yücelyiğit, bu icadın hazır faydalı ürün olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:” Patent için müracaat ettim. Kumanda kısmında kullanılan bir monitör ve birde fotoğraf makinesini piyasadan alıyorum. Fotoğraf makinesini hareket ettiren robot kolları ben üretiyorum. Verilen komutlara göre robot kollar fotoğraf makinesini kullanıyor. Özellikle gazetecilerin işine yarayacak bu icat"ın, kumanda kısmını biraz daha küçültüp seri üretime geçmek istiyorum” şeklinde konuştu.



Kendini yeni icatlar peşinde olan biri olarak tanıtan Eşref Yücelyiğit, bunları yaparken keyif aldığını ifade etti. Çubuk Belediyesinde Meclis Üyesi olarak görev yapan 1944 doğumlu Yücelyiğit, şimdiye kadar Türkiye için birçok yenilik ve icat yaptığını iddia ederek icat ve yeniliklerini sıraladı:”Benim yenilik ve icatlarım, 1968 yılında kiviyi ilk defa İtalya dan Türkiye ye ben getirdim ve Bartın"a diktim. 1973 yılında ilk yemeklik mantarı Türkiye de ben ürettim. 1979 yılında vişne toplama makinesi icat ettim. 1982 yılında eğik yem makinesini icat ettim. 1980 yılında varova mücadelesinde kullanılan varatio ilacını icat ettim. Tarım bakanlığı tarafından halen kullanılıyor. Gene o yıllarda aynı ilacı kullanan aleti icat ettim. Tavuk eti pastırmayı icat ettim” şeklinde icat ve yeniliklerini sıraladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum