Esenboğa seferlerine ilgi büyük

Esenboğa seferlerine ilgi büyük

Ulaştırma Bakanlığının yaptığı düzenleme sonrasında şehir merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasındaki otobüs seferlerinin ilgi gördüğü bildirildi.


Ulaştırma Bakanlığının yaptığı düzenleme sonrasında şehir merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasındaki otobüs seferlerinin ilgi gördüğü bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Genel Müdürlük, ülke genelinde havaalanları ile şehir merkezleri arasında belediyelerce otobüs seferleri düzenlenmesine ilişkin geçen yıl bir düzenleme yaptı.

Havaalanı bulunan kentlerdeki belediyelerce uygulanan bu karar, geçen yıl Başkent'te de bir süre uygulandı. Çeşitli nedenlerle ara verilen uygulama 15 Mart 2008 tarihinden itibaren yeniden başlatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, şehir merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasındaki otobüs seferlerini yeniden düzenlemeye başladı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, 2006 model araçlarla sadece 2 bilet karşılığında yapılan taşımacılığın ilgi gördüğünü, vatandaşların bu konudaki memnuniyetlerini telefonla ya da yazılı olarak Bakanlığa ilettiklerini bildirdi.

Uygulamaya göre, şehir merkezinden havalimanına giden otobüsler AŞTİ'den 30 dakikada bir sefere çıkıyor ve Eskişehir Yolu, Trafik Hastanesi köprüsü, İnönü Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Kızılay, Sıhhiye, Opera, Ulus, Çankırı Caddesi, Dışkapı İrfan Baştuğ Caddesi, Havaalanı Yolu güzergahını izliyor. Otobüsler dönüşte ise havalimanı, İrfan Baştuğ Caddesi, Samsun Yolu, İskitler Caddesi, Konya Yolu, AŞTİ güzergahını kullanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum