Engelli Öğrencilerin Anneleri ile Ağaç Dikme Sevinci

Engelli Öğrencilerin Anneleri ile Ağaç Dikme Sevinci

Çubuk'ta Engelli Öğrenciler Anneleri ile Ağaç Dikme Sevinci Yaşadı

Çubuk'ta Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, TEMA Vakfı ve Çubuk Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "100 Anne, 100 Çocuk, 100 Fidan" projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Atatürk Mahallesi Elvan Sokak'ta düzenlenen ağaç dikme törenine Park ve Bahçeler Müdür Vekili Bahri Şahin, Karagöl Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nebahat Yalçın, TEMA Vakfı'ndan yetkililer, zihinsel ve fiziksel engelli öğrenciler ve anneleri katıldı. Yaklaşık 2 bin 300 metrekare alanda gerçekleştirilen dikim kampanyasında 100 adet meşe palamudu fidanı toprakla buluşturuldu.

Proje ile öğrencilerine ve ailelerine ağaç dikme ve doğa sevgisini aşılamak istediklerini ifade eden Karagöl Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nebahat Yalçın, yapılan etkinliğe ailelerden çok büyük ilgi olduğunu belirterek,

"Hem çocuklarımızın hem de ailelerimizin ilgisi çok fazla oldu. Bu da bizleri son derece mutlu etmiştir. Proje amacına ulaşmıştır. Ayrıca öğrencilerimize bu mutluluğu yaşatabilmek, bizim için sonsuz bir mutluluktur. Zihinsel ve fiziksel engelli öğrencilerimizin sevincine ortak olan başta Çubuk Belediyesi yetkililerine olmak üzere, mahalle sakinlerine, TEMA Vakfı yöneticilerine, Başak Pınar Anaokulu öğrencilerine ve Çağdaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Öğrencilerin anneleriyle beraber fidanları büyük bir coşkuyla toprakla buluşturduklarını söyleyen Yalçın, etkinlikte tüm öğrencilerin doyasıya eğlendiklerini ifade etti. Yalçın, ağaç dikiminin ardından öğrencilerin kendilerini büyüyecek fidanların gölgesinde düşünerek, açık alanda piknik yaptıklarını da sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.