Engelli Kursiyelere Sertifika Verildi

Engelli Kursiyelere Sertifika Verildi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, İş-Kur, Çubuk Kaymakamlığı , Çubuk Belediyesi, Çubuk Platformu, Atatürkçü Düşünme Derneği ve Gazi Üniversitesi'nin katkılarıyla açılan değerli taş işleme kurslarında, taş işleme sanatı öğrenen engellilere sertifikaları törenle

""DESTEKLENDİĞİ TAKTİRDE BU TAŞLAR İLE ÜLKE GENELİNDE TANINIR VE BİR O KADARDA İSTİHDAM YARATILIR""

Kuyumculukta kullanılan mücevher taşlarının ilgi alanı olduğunu belirten Proje Koordinatörü Gazi Üniversitesi Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Dalı Başkanı Mustafa Yılmaz, doğal, sentetik ve taklit mücevher taşların tamamının uzak doğudan ithal edildiğini vurguladı. Yılmaz,""Ülkemizde kaynak olduğu halde bu taşların işlenmemsinin tek nedeni bu konuda yetişmiş kadro ve makine ekipmanlarının olmamasıdır. Literatürde bu kadar silis minerallerin bulunduğu bölgeler nadirdir. Çubuk"ta bulunan bu kaynak avantajı değerlendirilmeyi bekleyen mineralleri işlemek ve popüler hale getirerek ilçedeki işsiz gençler için bir üretim alanı yaratmak üzere bu proje gerçekleştirilmiştir. Bundan sonra yapacaklarımız, ürün araştırma ve geliştirme çalışmalarıdır. Bu aşamada mali kaynağa ve zamana ihtiyacımız vardır. Desteklendiğimiz taktirde bu taşlar ile ülke genelinde tanınır ve bir o kadarda istihdam yaratılır"" dedi.

   Bölgenin kuzey ve kuzey doğusunda bulunan alanda volkanik nedenlerle Mikrokiristalli agat (akik), kalsedon, opal ve çubuklu iğnemsi şeklinde gelişen kuvars yıldızlarının meydana geldiğini ifade eden Kurs Öğretmeni Günay Örücü, Çubuk bölgesi jeolojisi üzerine makaleler, yüksek lisans ve doktora tezleri yapıldığını ve kabul gördüğünü söyledi.

""BU PROJE ÇUBUK"UN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK""

   İlçede kurulan kursun önemine değinen Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, ""Bu projeye iş adamlarımızın da sahiplenmesi  ve ileriye götürülmesi gerekmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre hayata geçirildiği taktirde aylık bir milyon Türk Lirası ilçeye girdi sağlaması beklenmektedir. Aynı zamanda Almaya da olduğu gibi Çubuk"ta bir değerli taş borsası kurulması hedeflerimiz arasındadır"" şeklinde konuştu.

""BUNDAN SONRA HEDİYEMİZ TURŞU DEĞİL TAŞ OLACAK""

                Bundan sonra misafirlere ve gittikleri yerlere hediye olarak turşu değil Çubuk Agat taşı götüreceklerini söyleyen Başkan Özden, işsizliğin hat safhada olduğu bir dönemde ilçedeki işsizliğe çare olacak agat taşının işlenmesi için müteşebbislerin bulunması ve reklamının yapılması konusunda her şeyi yapacaklarını söyledi. Özden"" Bu konuda ilk girişimimiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a  engelli öğrencilerimizin Çubuk Agat"ın dan yapacakları bir yüzük hediyesi olacaktır"" şeklinde konuştu.

  Ankara da bir ilk olan ve 6 ay boyunca süren, Türkiye'nin en iyi teknolojisine sahip olduğu ileri sürülen  Çubuk Değerli Taş İşleme merkezimizde taş kesme, işleme ve parlatma teknikleri eğitimi gören kursiyerlere sertifikaları Kaymakam Meftun Dallı"nın da katılımı ile törenle verildi. Törenden sonra kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.